Time’s Time: Elvis Manu

Time’s Time: Elvis Manu

ROTTERDAM –  Nadat hij als backpacker financieel armer, maar geestelijk rijker terug kwam uit Australië, pakte zijn Nikki haar studie op. Tim Schoonheijm, ging weer bij IFC spelen en besloot het schrijven van reisverhalen voort te zetten in de vorm van een wekelijkse column voor www.regiorijnmondvoetbal. De Tim Time’s geeft een wekelijks kijkje in het leven van de 23-jarige Rotterdammer die is afgestudeerd in sportmarketing en management aan de HES in Rotterdam en nu op zoek is naar een baan. Een nieuwe club heeft hij al. Schoonheijm draagt dit seizoen het shirt van tweedeklasser Sportclub Feyenoord. Deze week: Elvis Manu.

Een aantal dagen voor de wedstrijd tegen Zorya Luhansk uit Oekraïne haalde ik mijn vriendin over om mee te gaan naar De Kuip. Dit werd dan haar Europese Feyenoord debuut zegmaar. Dat is op zich al een vermelding waard omdat het zeer uniek is dat ze meegaat. Voor degene die haar niet zo heel goed kennen en zich afvragen of ze voetbal dan niet zo leuk vindt? Ze vindt er geen pleuris aan.

28 augustus 2014, meer dan een jaar geleden, liepen we samen met ruim 32 duizend andere fans richting de poorten van het stadion. Tijdens de wedstrijd vertelde ik hoe belangrijk het zou zijn om plaatsing voor de Europa League af te dwingen. Er leek niets aan de hand, Feyenoord stond 3-0 voor, haar debuut leek een voor Feyenoord uiterst zeldzame, makkelijke overwinning te worden. Maar niets was minder waar …

Het voor ons totaal onbekende Zorya Luhansk komt namelijk terug tot 3-3. Bi – zar. Maar toen, toen was het Elvis Manu tijd. Elvis krijgt de bal, draait zijn dikke hol erin, komt los, draait weg bij drie tegenstanders en schiet de bal binnen. 4-3. Het stadion ontploft werkelijk waar. De 32 duizend maken geluid voor 150 duizend tegelijk en mijn vriendin ligt 4 rijen verder, schreeuwt en zingt de longen uit haar lijf en is nog maanden lang schor geweest. Wat een avond. Een schot in de roos, als dit geen seizoenskaart wordt, dan weet ik het ook niet meer.

En daarvoor Elvis, wil ik je hartelijk bedanken! Bedankt voor dit prachtige moment. Helaas speel je niet meer voor Feyenoord. Je hebt een mooie transfer gemaakt naar Brighton & Hove Albion FC. Ik wens je alle succes van de wereld. Als ze de video van deze goal zien, kun je daar alvast niet meer stuk. Het ga je goed.

Lees meer over club: SC Feyenoord
Lees meer over de spelers: