Terugblik: Week 24

Terugblik: Week 24

ROTTERDAM – De vlag kon dit weekend uit bij Spijkenisse NeptunusSchiebroek, Nieuwerkerk, Groote Lindt, RVVH, SVDPW en WCR. Deze clubs uit de regio Rijnmond hadden allemaal iets te vieren. Spijkenisse won de Regio Rijnmond Cup door in een zonovergoten finale bij XerxesDZB Excelsior Maassluis met 4-1 te verslaan. De andere zes wisten allemaal promotie af te dwingen.

RVVH uit Ridderkerk speelt volgend seizoen in de topklasse. De zaterdagclub uit de hoofdklasse moest hiervoor afrekenen met topklasser HSV Hoek in een allesbeslissende wedstrijd. De Zeeuwen bleken op het veld van Achilles Veen niet opgewassen tegen RVVH, want de Ridderkerkers wonnen met 3-1. Grote man aan de zijde van RVVH was Everton Pires Tavares met twee goals. Naast Barendrecht, Capelle, Excelsior-Maassluis en Stedoco wordt RVVH volgend seizoen de vijfde vertegenwoordiger namens Rijnmond in de hoogste amateurklasse.

Nieuwerkerk is het komende jaar te bewonderen in de hoofdklasse. De ploeg van trainer Oscar Biesheuvel was de sterkste in het tweeluik met IFC uit Hendrik-Ido-Ambacht. Vorige week wonnen de Nieuwerkerkers thuis met 1-0 door een doelpunt in blessuretijd. Afgelopen weekend delfde IFC thuis wederom het onderspit met 0-1. Overigens eindigde IFC de wedstrijd met acht man, omdat ze twee rode kaarten incasseerden en één speler kon door een blessure niet meer verder.

NeptunusSchiebroek heeft promotie naar de eerste klasse afgedwongen. Oudgediende Rob Jacobs staat aan de basis van het succes van de zaterdagclub uit Schiebroek. Onder zijn leiding vond Neptunes-Schiebroek na de winterstop de weg weer naar boven in de tweede klasse. Afgelopen weekend kwam de kers op de taart door te promoveren ten koste van eersteklasser HVC ’10 uit Hoek van Holland. De eerste wedstrijd in de badplaats eindigde in een 2-3 overwinning voor de manschappen van Rob Jacobs. Dit weekend werd er in Schiebroek met 2-2 gelijkgespeeld en hierdoor waren de tranen voor HVC ’10.

Net als Neptunes-Schiebroek speelt SVDPW volgend seizoen in de eerste klasse, maar dan op de zondag. De Schiedamse club moest hiervoor in de playoff-finale afrekenen met Foreholte uit Voorhout. De eerste wedstrijd eindigde in 1-1 en zondag werd er met 2-3 gewonnen door de Schiedammers. Met de promotie kan trainer Toon Wolters een nieuw hoofdstuk toevoegen aan zijn successtory bij SVDPW. Onder zijn leiding promoveerde de club nu vanuit de vierde naar de eerste klasse.

WCR eindigde dit jaar in de derde klasse D als tweede achter de ongenaakbare kampioen GLZ Delfshaven. Maar toch gaan de voetballers uit Rhoon de Rotterdamse club achterna naar de tweede klasse van het zondagvoetbal. De promotie was na de eerste van de twee wedstrijden al een zekerheid voor WCR, want die wonnen ze uit bij SV Charlois met 4-1. De terugwedstrijd eindigde in 1-1 en zodoende was promotie na dit resultaat echt een feit voor de geelhemden.

En dan nog de meest memorabele promotie van het afgelopen weekeinde. Die van Groote Lindt. Mensen die bij bookmaklers hadden gewed dat de formatie van Miquel Munoz de 5-0 nederlaag in de eerste wedstrijd tegen NSVV zou goedmaken, hadden veel geld verdiend. “Een formaliteit,” zo schreef het Algemeen Dagblad op zaterdag en zo dacht heel Numansdorp er ook over. De champagne stond al koud en de platte kar klaar voor een ritje door het dorp. Maar in Zwijndrecht stond het bij rust al 3-0 en na negentig minuten 5-0. Na de noodzakelijk geworden verlenging prijkte er op het scorebord 7-0. NSVV liep een eeuwig durend trauma op en op sportpark Bakestein lopen ze naar verluidt nog steeds de polonaise…

 

 

Lees meer over club: Groote Lindt
Lees meer over club: HVC'10
Lees meer over club: IFC
Lees meer over club: NeptunusSchiebroek
Lees meer over club: Nieuwerkerk
Lees meer over club: NSVV
Lees meer over club: Spijkenisse
Lees meer over club: XerxesDZB
Lees meer over de spelers: