Terugblik: Week 22

Terugblik: Week 22

ROTTERDAM – Het is nu echt over en sluiten voor Feyenoord. Heerenveen bleek over twee wedstrijden in de playoffs de sterkste en mag nog steeds hopen op Europees voetbal.

Werd de goal van Karim El Ahmadi onterecht afgekeurd? Wat als Elvis Manu die bal er gewoon had ingeschoten? Allemaal ‘wat als scenario’s’ die niet meer relevant zijn. Er had wellicht in de eigen Kuip meer ingezeten tegen de Friesen, maar Feyenoord speelde uiteindelijk met 2-2 gelijk. Dit was te weinig na het eerdere 1-0 verlies in de heenwedstrijd. Vitesse en Heerenveen mogen in de finale van de playoffs uitmaken wie Europa ingaat.

Zo werd het turbulente seizoen in mineur afgesloten voor Feyenoord. Een seizoen dat desastreus begon met veel onnodige verliespunten, in topwedstrijden vaak de betere zijn maar niet winnen en Europees deed Feyenoord aan slechte pr met supporters die over de scheef gingen. Kortom: een jaar met weinig hoogtepunten. Met Giovanni van Bronkhorst aan het roer en Dirk Kuijt in de gelederen is er volgend seizoen genoeg nieuw elan in Rotterdam-Zuid. Of het genoeg is voor een volle Coolsingel, gaan we vanaf augustus beleven.

In Rotterdam was er verder ook weinig sprake van een hosannastemming bij SV Charlois en VOC. De club uit Charlois miste op een haar na promotie naar de derde klasse van het zaterdagvoetbal. Eerst werd er vorige week met 2-2 gelijkgespeeld bij HBSS en afgelopen weekend werd het thuis 3-3. Het meest frappante was dat SV Charlois in de tweede helft nog met 3-0 voor stond. Maar tussen de 66-stee en 72-ste minuut kwam de club uit Schiedam in recordtijd op gelijke hoogte. Door tweemaal een gelijkspel moesten strafschoppen uitwijzen wie er als winnaar van het veld afstapte. De Schiedammers wonnen de loterij en zodoende zijn zij volgend jaar te bewonderen in de derde klasse.

Voor VOC viel het doek in de zondag Hoofdklasse A. De club was al veroordeeld tot het spelen van de playoffs en het liep niet met een sisser af. De Rotterdammers wonnen weliswaar het tweede duel met 2-1 van Alphense Boys, maar na de eerdere 2-0 nederlaag was dit onvoldoende. De oude club van Spartaan Thomas Verhaar speelt dus na twee jaar volgend seizoen weer in de eerste klasse.

 

 

Lees meer over de spelers: