Terugblik: Week 20

Terugblik: Week 20

ROTTERDAM – Het was vrijdag stil op het Kasteel. Een matig seizoen eindigde passend voor de Sparta-aanhang in mineur. Dat was een groot contrast met Excelsior dat feest vierde na het veiligstellen van lijfsbehoud in de eredivisie.

Hoop op promotie is er niet meer bij. Het vorige seizoen van Sparta was minstens zo belabberd als dit seizoen, maar door een serie goede resultaten mochten ze toen wel deelnemen aan de nacompetitie. Ze verrasten toen vriend en vijand door op een haar na promotie mis te lopen. Nu is er helemaal niets. De Spartanen speelden thuis met 1-1 gelijk tegen De Graafschap. De Rotterdammers moesten winnen om deel te nemen aan de playoffs. Doordat VVV knap met 3-1 won van de kampioen NEC, passeerde de ploeg uit Venlo Sparta op de ranglijst. Voorlopig is de Sparta Mars dus nog niet te horen in de Eredivisie.

Op het veld en in de kleedkamers van FC Utrecht werd zondag feest gevierd. Door Excelsior wel te verstaan. De ploeg van Marinus Dijkhuizen hielden de Domstedelingen op 2-2. Dit ene punt was genoeg voor nog een jaar op het hoogste niveau. De naaste belagers NAC en Go Ahead Eagles wisten niet te winnen en zodoende zijn zij veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie. Het was de laatste weken bij de Kralingers even met de billen knijpen vanwege de mindere resultaten. Uiteindelijk kan de clubleiding met trots terugkijken op het seizoen. De halve finale van de beker werd bereikt en de kleinste club uit de Eredivisie bleef met leuk voetbal overeind in de Eredivisie.

Jack van den Berg nam afgelopen weekend bij Barendrecht afscheid met een prijs. Zijn ploeg in de Topklasse won zeer knap met 2-0 van Kozakken Boys. Hiermee sleepte Barendrecht nog een vervangende periodetitel in de wacht. Door deze prijs kan de club volgend jaar een ronde overslaan in het KNVB bekertoernooi. Ze stromen dan in de tweede ronde in. Van den Berg gaat dit niet meer meemaken, want hij vertrekt na negen seizoenen naar ASWH. Mede door het naderende afscheid van de trainer was het een bijzondere middag op sportpark De Bongerd dat helemaal vol zat. En uiteindelijk werd het voor beide ploegen een groot feest. Ondanks het verlies werd Kozakken Boys van trainer Danny Buijs kampioen. Concurrent Spakenburg had namelijk ook verloren. Zo konden de kratjes bier na afloop in tweevoud worden besteld.

Voor Dubbeldam uit Dordrecht waren het mooie dagen. Eerst viel de club op zaterdagavond flink in de prijzen op het Dordt Centraal Voetbalgala. Het werd benoemd tot Club van het Jaar, de trainers Roy de Bruin en Fred Koster werden onderscheiden als de beste trainers en verdediger Rob Kanters kreeg de prijs van beste voorstopper. Blijkbaar hadden de spelers zich na afloop niet in het feestgedruis gestort, want de dag erna werd er met 0-7 bij Groen Wit gewonnen. Hiermee werd het kampioenschap in de Zondag 3e Klasse B veroverd.

 

Lees meer over de spelers: