Terugblik: Week 20

Terugblik: Week 20

ROTTERDAM – Goals. Goals. Goals. Bij sommige duels in het amateurvoetbal waren ze niet op één hand te tellen. Naast de doelpuntrijke wedstrijden is er in deze Terugblik ook nog aandacht voor Excelsior Maassluis, FC Dordrecht, Feyenoord en Leonidas.

Leon Roozen van het Schiedamse HBSS beleefde zaterdag een topmiddag. Hij scoorde maar liefst zesmaal tegen het Rotterdamse GGK. Met dit resultaat zetten de Schiedammers een serieuze stap richting het kampioenschap in de zaterdag 4e Klasse E. Wie zich niet meer druk hoeft te maken om het kampioenschap, dat is Rockanje. Met een beetje jeuk door de zenuwen werd er met 3-3 gelijkgespeeld tegen Goudwaardse Boys. Door dit resultaat is Rockanje niet meer te achterhalen. Niemand wist de club dit seizoen in de zaterdag 4e Klasse G te verslaan. Hiermee zijn zij de terechte kampioen.

door Hans Koole 

Het Rotterdamse Swift Boys maakte zaterdag in de zaterdag 4e Klasse E korte metten met laagvlieger DVC: 1-6. De titel zal de club niet meer halen, maar door het goede resultaat staan ze wel bovenaan in de derde periode. In de zondag 1e Klasse B verkocht middenmotor Zwervers CVV zijn huid duur door met 3-4 ten onder te gaan tegen koploper RKAVV. Als het de Capellenaren het gelukt was twee punten van de gasten af te snoepen, dan had streekgenoot Nieuwerkerk ervan geprofiteerd. Nieuwerkerk en RKAVV strijden samen om het kampioenschap. Het verschil tussen beide ploegen is drie punten in het voordeel van RKAVV.

Excelsior Maassluis kruipt onder leiding van John de Wolf uit de krochten van de Topklasse Zaterdag. Onder leiding van de stoere verdediger van weleer lijkt handhaving nu zeker. En het seizoen kan nog mooier worden als de club de derde periode weet binnen te slepen. Zeven duels geleden leek het team op sterven na dood, maar uit de laatste zes wedstrijden onder De Wolf pakte de club maar liefst zestien punten. Voor Leonidas is degradatie nu echt onafwendbaar in de Topklasse Zondag. De Rotterdammers verloren met 4-2 van WKE en dalen hierdoor af naar de hoofdklasse.

Feyenoord zette zich zondag voor eigen publiek voor schut. Inspiratieloos ging het met 0-1 onderuit tegen degradatiekandidaat Go Ahead Eagles. Hierdoor is het gat met nummer vier Vitesse slechts vier punten geworden en moeten de Rotterdammers alle zeilen bijzetten om de derde plek te behouden. FC Dordrecht is nu definitief bezig met een afscheidstournee in de Eredivisie, want door het verlies tegen Vitesse zijn ze officieel gedegradeerd. Dit kwam niet als een verrassing. Ze stonden al maandenlang onderaan en trainer Jan Everse had een aantal wedstrijden geleden al verklaard dat er geen wonderen verwacht werden.

 

Lees meer over de spelers: