Terugblik: Week 19

Terugblik: Week 19

ROTTERDAM – Kunt u de grap van de transfer van de twee spelers van Nieuwerkerk die naar Leonidas gingen… Die gingen niet. Het nieuws van zondag is op maandag al geen nieuws meer. Wat die twee spelers van Nieuwerkerk gaan natuurlijk niet. Voorzitter Nieuwerkerk boos, maar uiteindelijk nergens voor nodig. Een nieuw gevalletje Denneboompje. Ging, maar kwam niet. Schijnt trouwens ook met doelman Mark Smith te zijn gebeurd. Dus ze dan nog een plas, wasten hun handen en alles bleef bij hetzelfde. Althans als de spelers van Nieuwerkerk weer bij Nieuwerkerk blijven, of zijn daar nu definitief in ongenade gevallen. Amateurvoetbal in de regio Rijnmond, never a dull moment.

Dan nog liever een paar extra zinnen voor Adrie Poldervaart die als interim-trainer van OHVV bij PFC een heldendaad verrichtte. Een persoon op de tribune van de Geervlietse kampioen in de tweede klasse werd onwel en de toekomstig trainer van Barendrecht handelde direct naar bevinden. Het was lang wachten op de ambulance, maar Poldervaart zorgde voor de juiste handelingen en voorkwam zo erger. Ik ga niet over De Taart, maar als ik bakker Dekker uit Pernis was, zou ik het wel weten…

Die bakker heeft, als hij niet voor Poldervaart kiest, een moeilijk weekje anders. De dames van Barendrecht kampioen van de hoofdklasse. De amateurs van Sparta de beste in de vierde klasse, Zuidland na een jaar terug in de eerste klasse. SteDoCo voor het eerst in de topklasse, Streefkerk naar de derde klasse en KethelSpaland naar de tweede. Het was in de regio Rijnmond vaak en veel feest. Het is mensen als Joop Hoornweg en Virgil Breetveld gegund. Ze behoren tot de categorie trainers van doe maar gewoon, het amateurvoetbal is al gek genoeg. Hoornweg stopt gewoon op zijn hoogtepunt, om tijd te krijgen voor andere zaken. Hoezo amateurvoetbal de belangrijkste bijzaak van het leven. Het leven is gek genoeg, laat staan het amateurvoetbal. Vraag maar aan Nieuwerkerk-voorzitter Hans Jeroense. Uit diens oren komt nog steeds stoom.

Maar er zijn gelukkig nog pareltjes te ontdekken. Een beetje presentator van 110 kilo ziet die niet. Maar SteDoCo had een speler in de gelederen die er in de vierde klasse ook al speelde. Daar houd ik van. Maar je moet het wel zien. Verder is de periodetitel van SVDPW knap als debutant in de tweede klasse en vond ik het jammer dat Gokhan Cayir zich met Excelsior’20 niet definitief veilig kon spelen. Een beetje columnist mag zijn voorkeur hebben. Cayir is er een. Ook weer een trainer die niet spastisch doet over voetbal en bereid is om met eigen jeugd te gaan werken. Die gun je succes, ook al is gunnen vaak niet genoeg om een wonder te realiseren.

Wonderen verricht John de Wolf al weken achter elkaar, maar het Waterloo van de Tricolores lag in Barendrecht. Ik voorspel u een ding. Jeroen Rijsdijk begint in Maassluis aan een mission impossible. Gedegradeerd met SHO en opvolger van de mateloos populaire De Wlf aan de Lavendelstraat. Onbegonnen werk. Om niet te zeggen kansloos. Volstrekt kansloos. Vraag maar aan Libregts die Michiels opvolgde en met alle respect, ook Hiddink die niet in de schaduw van Van Gaal kan staan. Rijsdijk gaat volgend seizoen het gevecht aan met een onzichtbare vijand. Een waar hij het bovendien nooit van kan winnen. Als De Wolf er onverhoopt nog in slaagt om met hulp van de concurrentie toch de derde periodetitel in de Topklasse te winnen en de Regio Rijnmond Cup te winnen, wordt er voor de Wolfman per direct een standbeeld geplaatst. Een beeld waar de met SHO gedegradeerde Rijsdijk de hele zomer pijn van in zijn buik heeft. Ook al zet de opvolger van De Wolf vanaf de eerste training een wintermuts op. Het wordt daar nooit meer zoals het was.

 

 

Lees meer over club: Excelsior Maassluis
Lees meer over club: KethelSpaland
Lees meer over club: SHO
Lees meer over club: Sparta amateurs
Lees meer over club: SteDoCo
Lees meer over club: Streefkerk
Lees meer over de spelers: