Uitgelicht: Desley de Wolf (Sliedrecht)

Uitgelicht: Desley de Wolf (Sliedrecht)

SLIEDRECHT – Sliedrecht-speler Desley de Wolf zorgde afgelopen week samen met vijf ploeggenoten voor opschudding in de amateurvoetbalwereld. Enkele minuten voor de wedstrijd van Sliedrecht tegen Klundert besloot de 24-jarige schiedammer in het kielzog van zijn ploeggenoten op te stappen, en zich niet meer beschikbaar te stellen voor het eerste elftal. Dit om een statement af te geven naar het recente selectiebeleid van het Sliedrechtse bestuur eerder die week.
Door: Mischa Keemink

Trainer John de Wolf werd afgelopen week, na de geweldige 4-1 overwinning op concurent SHO, als Donderslag bij heldere hemel en zonder enige samenspraak met de selectieleden per direct op non-actief gezet. De wolf junior begint zijn betoog met een duidelijke toon: “Dat de trainer toevallig mijn vader is heeft hier niets mee te maken, dit is de eerste periode dat ik onder hem voetbal en hij behandelt mij precies zoals de rest van de spelersgroep, deze actie had ik voor iedere trainer gedaan die naar mijn inziens op deze manier onrecht wordt aangedaan.”

De ex-speler van ondermeer HVO, MVV’27, Spaland en PPSC vindt vooral de manier van handelen zeer respectloos,”Nadat er verleden jaar een nieuwe voorzitter is gekomen is het gaan rommelen, dit resulteerde er uiteindelijk in dat de trainer er voor koos om na dit seizoen een eind te maken aan de samenwerking met Sliedrecht, hoezeer hij het ook naar zijn zin had. Wij vonden dit als selectie jammer maar zo werkt dit in de voetballerij, trainers komen en gaan.”

Na deze mededeling werd afgesproken om het seizoen goed af te maken en vol voor promotie te gaan.”We hebben een uitstekende selectie met geweldige gasten en voldoende kwaliteit, de chemie met de trainer was zeer goed te noemen, hij stond voor zijn spelers.” De goede verstandhouding en samenwerking met de trainer ten opzichte van de spelersgroep en het daaropvolgende ontslag, dat is wat de voorstopper niet kan rijmen en dus ook zo dwars zit.

“Ik heb het gevoel dat het een eenmans actie van de voorzitter is geweest, en het ergste vind ik dat de spelersgroep totaal niet is gehoord in het besluit om de trainer te ontslaan. Hierdoor is de spelersgroep inwezen ook slachtoffer geworden. De voorzitter stelt zijn eigen belang boven het belang van Sliedrecht en de spelersgroep en dat is wat mij pijn doet.”zegt de jonge verdediger.

De Wolf had het zowel voetballend als sociaal gezien uitstekend naar zijn zin, ook was hij van plan, ondanks dat zijn vader er voor koos om aan het einde van dit seizoen te vertrekken, gewoon te blijven,”Ik heb goede gesprekken gehad met van Loon, de trainer voor volgend seizoen, en was voornemens om in het volgende gesprek mijn toezegging te gaan doen om mijn verblijf te verlengen.”

Na de aktie van afgelopen week lijkt het erop dat de Sliedrechters in een klap acht selectiespelers moeten missen. De wolf: “Als je zo’n aktie pleegt weet je van te voren dat er geen weg terug is maar ik heb mijn hart laten spreken en dat blijkt toch iets wat ik van mijn vader heb overgehouden. van de week ga ik mijn spullen inleveren en de laatste zaken regelen en dan is er een eind gekomen aan het hoofdstuk Sliedrecht, hoe jammer ook.”

Naar de toekomst kijkend hoopt de Wolf dat zijn cariere een vervolg krijgt op minimaal eerste klasse niveau:”Ik heb door mijn overstap naar Sliedrecht bewezen dat ik dit niveau aankan en hoop op een mooie club, na dit voorval ben ik gretiger dan ooit. Tot die tijd zorg ik dat fit blijf door ergens mee te trainen, de toekomst zal uitwijzen hoe de rest van mijn carieere er uit gaat zien.”besluit de Wolf strijdbaar.