De Taart: Stephan Bronwasser (PPSC)

De Taart: Stephan Bronwasser (PPSC)

PERNIS – De beroemdste banket en broodbakker van de regio Rijnmond en ver daar buiten, banketbakkerij Dekker uit Pernis, is in de voetbalwereld hard op weg om uit te groeien tot een fenomeen. Een fijnproever van het regionale amateurvoetbal met een eigen smaak en eigenwijze mening en bovenal de bovenste beste bakker. In twee seizoenen heeft Dekker er voor gezorgd dat zijn taart is uitgegroeid van een taart tot De Taart. Vers gemaakt in eigen bakkerij en een traktatie voor twintig personen, wordt De Taart van bakker Dekker elke week met open armen en hongerige blikken ontvangen. Bakker Dekker was geen voetbalkenner, maar is langzaam maar zeker wel een echte liefhebber geworden. De Pernisser smulpaap kiest dus elke week als enige de bestemming voor zijn taart. Bakker Dekker komt vaak tot logische, maar soms ook tot verrassende keuzes voor de bestemming van zijn dagverse bouwsel. Kijk daarvoor op de website www.banketbakkerrijdekker.nl De eerste Taart van 2016 ging naar Stephan Bronwasser van PPSC die in het treffen met koploper Schipluiden zijn knie zwaar blesseerde.

De bakker der bakkers had een lastige week. Zelf was hij niet okselfris. Na zijn jaarlijkse bezoek aan Zweden, kampte Dekker met een griepje. Een beetje bakker is niet zo snel te vellen, maar de baas van de Taart kroop wanneer het mogelijk was snel zijn bed in. Daar dacht hij na over Sven Koster en Stephan Bronwasser. Seizoen voor beide jonge spelers over als gevolg van een zware knieblessure. “Ja, erg en erg, is geen keuze. Daar moet je zelfs niet over na willen denken, maar ja, als je niet twee, maar een Taart per week bakt voor een speciaal persoon in het amateurvoetbal, dus ja, wat te doen? Je wilt niemand in zijn leed tekort doen, maar wat is dan wijsheid? Ik heb nog even met mevrouw Dekker overlegd, maar dat had ik beter niet kunnen doen. Die vond het zo sneu voor beide jongens dat ze twee Taarten voorstelde. Ja, dat was nou net niet de bedoeling. Ik heb nog even met de amateurvoetbalspecialist van RTV Rijnmond, Rob van der Meer gebeld. Hij had ook niet direct een oplossing en kop of munt leek mij niet echt aardig. Dus ja, wat dan te doen? De archieven induiken. Dubbeldam lijkt verdacht veel op een veldhospitaal en had al een Taart gekregen toen Sjors Volder een middenvoetsbeentje en Sesambotje had gebroken. Dat heeft niets met de knieblessure van Koster de maken, maar daarom heb ik gekozen om de Taart van deze week aan Stephan Bronwasser uit te reiken.

De wedstrijd tussen koploper Schipluiden en PPSC werd in de tweede helft in het Westland bij een 401 stand in het voordeel van de thuisploeg gestaakt, omdat Bronwasser geblesseerd raakte. De bij Excelsior’20 geschoolde speler hoorde het bij een verdedigende actief kraken en gezien de pijn werd het raadzaam geachte om de ambulance te laten komen voor de speler van de Schiedamse vierdeklasser. “Dat viel niet mee, want het duurde zeker twintig minuten voordat de ziekenauto het complex van Schipluiden had bereikt,” aldus Bronwasser. De speler van ‘PP’ werd naar het ziekenhuis in Schiedam vervoerd, maar mede door de zwelling kon er niet echt een diagnose worden gesteld en werd de nadruk gelegd op de pijnbestrijding. “Ik kon gelukkig naar huis en moest mij maandag bij mijn huisarts melden. Die kon echter ook niet veel voor mij doen, totdat de resultaten van een MRI-scan bekend waren.” De pupil van trainer Henk Salari zat twee dagen in spanning en kreeg toen van zijn huisarts het slecht nieuws te horen: de voorste kruisband volledig afgescheurd en de achterste ingescheurd.

Een fikse tegenvaller door de Albeda-student Sport en Bewegen die door een mindere zwelling en de gewenning van de pijn, hoopt op minder slecht nieuws. “Maar het nieuws was nog slechter dan waarvoor ik had gevreesd. Dit betekent heel lang niet voetballen en revalideren,” aldus het slachtoffer. Zijn moeder constateert dat haar zoon in het vierde jaar van zijn opleiding voor met theorie bezig is. “Vorig seizoen had hij vooral praktijk, dat zou met deze blessure een ramp zijn geweest. Naar loopt hij gelukkig geen studievertraging op, maar het blijft natuurlijk verschrikkelijk nieuws voor hem. De Taart is prachtig en een geweldig gebaar, maar natuurlijk een kleine pleister op een aardig kniewond. Dit is zo verschrikkelijk vervelend voor hem.” Het slachtoffer, gezeten op de bank van de woning in Schiedam knikt. “Pfff dit gaat volgens mij lang duren. Naar verwachting negen tot twaalf maanden. Einde seizoen en dan maar zien waar we volgend seizoen uitkomen. Een verkeerde actie. Mijn moeder heeft de huisarts aan de lijn  gehad. Ja, ik schrok er wel van. Ik had niet verwacht dat het zo erg zou zijn. De orthopeed gaat dinsdag meer vertellen. Misschien valt het daar misschien nog mee, maar ik reken nergens meer op. Het zal veel geduld opbrengen worden. Ik kan alleen naar school als mijn vader, moeder of iemand anders mij brengt. Het is allemaal niet ideaal en het idee om maanden niet te mogen voetballen een straf. De Taart is geweldig en was erg lekker, maar ik hoef niemand uit te leggen dat ik hem liever niet vanwege deze reden heb gekregen. Iedereen waarschuwt mij op de club inmiddels om voorzichtig te doen en straks niet te forceren, want anders duurt het alleen nog maar langer.”

Bronwasser probeert overigens op zaterdag nog wel naar PPSC – Quintus te gaan kijken. “Man de bank en televisie kijken, is prachtig, maar na een week komen de muren op je af. Ik ga dus lekker naar buiten. Ja, ook met de regen buiten komen is met een blessure geen straf.”

 

 

 

 

 

Lees meer over club: PPSC
Lees meer over de spelers: