De Taart: HOVDJSCR

De Taart: HOVDJSCR

PERNIS – De beroemdste bakker van de Regio Rijnmond, banketbakker Dekker uit Pernis, is in de voetbalwereld hard op weg om uit te groeien tot een fenomeen. Een fijnproever van het regionale amateurvoetbal en bovenste beste bakker. In een seizoen heeft Dekker er voor gezorgd dat zijn taart is uitgegroeid van een taart tot De Taart. Vers gemaakt in eigen bakkerij en voor twintig personen wordt De Taart van bakker Dekker elke week met open armen en hongerige blikken ontvangen. Bakker Dekker was geen voetbalkenner, maar is langzaam maar zeker wel een echter liefhebber geworden. De Pernisser smulpaap kiest dus elke week als enige de bestemming voor zijn taart. Bakker Dekker komt vaak tot logische, maar soms ook tot verrassende keuzes voor de bestemming van zijn dagverse bouwsel. Deze week had de Pernisser kunstenaar het weer lastig. De bovenste beste bakker heeft al een Taart heeft gereserveerd voor de grote boze Wolf van Excelsior Maassluis, die na het bereiken van de halve finale van de Regio Rijnmond Cup nu ook in de race is voor de derde periodetitel in de Topklasse. Maar er waren ook nog eens drie kampioenen in de regio Rijnmond: Rockanje, het Rotterdamse GLZDelfshaven en stadgenoot HOVDJSCR.

“Pffff,” zuchtte de bovenste beste bakker uit Pernis. “Kies daar maar eens tussen. Dit kan je onmogelijk goed doen. En ik De Taart niet in drie Taartjes verdelen. Er is in de sport altijd maar een winnaar, terwijl elke kampioen feitelijk een Taart verdient. En dan die dekselse Wolf die al negen duels met Excelsior Maassluis niet meer verloren heeft. opgesteld bij de vier wedstrijden dat hij samen met Peter van den Berg bij Sparta verantwoordelijk was en niet verloor, is de Boze Wolf al dertien wedstrijden ongeslagen die seizoen. Erg knap, maar die reeks is nog niet ten einde, dus de interim-trainer van Excelsior Maassluis houdt zijn Taart nog even tegoed. En ja, welke dan van de drie kampioenen? Ik heb voor alle drie veel respect. Rockanje wordt beloond voor goed beleid. GLZDelfshaven bleef na de winterstop ongeslagen en HOVDJSCR wordt beloond voor het bouwen aan de toekomst. Weet,” zei de bakker met het meel nog in zijn haar. “Ik ben in een ver verleden nog eens naar een bekerwedstrijd HOV-Ajax in Rotterdam wezen kijken. Ik was nog jong en het maakte indruk. Het grote Ajax op bezoek bij HOV aan de Boszoom aan de rand van het Kralingse Bos. Het werd die middag 0-5, maar het feit dat HOV in de beker tegen de club uit Amsterdam speelde, was een feest op zich. Iedereen droomde van een stunt, maar die zat er niet in. HOV heet al lang geen HOV meer, maar dat is mij altijd bijgebleven. De club zakte af naar de vierde klasse en moest om te overleven noodgedwongen fuseren. Maar als HOVDJSCR hebben ze de weg omhoog weer gevonden en dat beleid bekroond met een titel. Een beetje bakker mag een lichte voorkeur hebben. De Taart moet naar de Rotterdamse wijk Crooswijk.”

Ondanks het feit dat de Rotterdamse club twee weken feest vierde is trainer Jerry de Groot streng. Twee weken na de promotie naar de derde klasse en vijf dagen na het behalen van de titel in de vierde klasse wil de oefenmeester van de Rotterdamse club dat er gewoon wordt getraind. Volgens De Groot zijn er in de laatste drie wedstrijden nog negen punten te winnen, dus is er geen tijd voor verslapping. Ook niet na de 4-1 zege op DHZ, waardoor de champagne kon worden ontkurkt. “We blijven gewoon doortrainen. Dus we vieren de Taart na de training. Ik ben geen liefhebber van weggeven. Kampioenschap of niet, wij blijven trainen om te winnen.” De oefenmeester gaat met het bestuur en een geblesseerde speler op de foto en spoedt zich daarna terug naar het trainingsveld van het complex aan de rand van het Kralingse Bos. Alsof de titel in de vierde klasse van het zondagvoetbal nog moet worden veroverd. Het pleit voor de wijze waarop De Groot met zijn selectie werkt. En dat in een seizoen waarin kenners stadgenoot MaasstadTediro wellicht hoger aansloegen. Maar gaandeweg het seizoen werd duidelijk dat de Crooswijkers veel constanter waren dan de club van Zuid, die bovendien in de onderlinge confrontaties de onderliggen partij was. De titel is derhalve zeker niet gestolen.

De Groot, van oorsprong Noord-Hollander, keepte lang bij Alexandria’66 en de zaterdagafdeling van XerxesDZB. Bij die laatste club zette hij bij de B-jeugd zijn eerste stappen in het trainersvak. Daarna werd hij assistent van Ronald Warnas bij FC Binnenmaas had een jaar vierdeklasser Artiston’80 onder zijn hoede, verhuisde naar het tweede elftal van VVGZ, werd bij Hekelingen voor het eerst in zij loopbaan ontslagen en keerde terug naar Zwijndrecht voor de A-jeugd. “Het voordeel van HOVDJSCR is dat er in samenspraak met het bestuur een driejarig traject is uitgestippeld en dat ik de tijd krijg om te bouwen. De titel in het eerste jaar is mooi meegenomen. En persoonlijk denk ik dat we in de derde klasse mee komen. De selectie wordt versterkt, maar het zal ook afhangen of we in de Goudse of Rotterdamse klasse terecht komen. Het is een beetje koffiedik kijken en kunt pas echt een prognose doen als we tegen alle clubs in de derde klasse een keer hebben gespeeld. Maar op mijn gevoel zeg ik dat we goed mee moeten kunnen doen,” aldus de 42-jarige accountmanager van verzekeraar DAS. “Je moet bovendien een beetje geluk hebben in het leven. Welke club komt er terug uit de tweede klasse ne hoe gaat WCR het doen, want die begonnen in de derde klasse dit seizoen erg sterk. Belangrijk is dat HOVDJSCR terug is in de derde klasse en het uitganspunt daar is dat we verder gaan bouwen op het succes in de vierde.”

Lees meer over club: HOVDJSCR
Lees meer over de spelers: