Taart: Frank Zwakhals (IFC en RCD)

Taart: Frank Zwakhals (IFC en RCD)

PERNIS – De beroemdste banket en broodbakker van de regio Rijnmond en ver daar buiten, banketbakkerij Dekker uit Pernis, is in de voetbalwereld hard op weg om uit te groeien tot een fenomeen. Een fijnproever van het regionale amateurvoetbal met een eigen smaak en eigenwijze mening en bovenal de bovenste beste bakker. In twee seizoenen heeft Dekker er voor gezorgd dat zijn taart is uitgegroeid van een taart tot De Taart. Vers gemaakt in eigen bakkerij en een traktatie voor twintig personen, wordt De Taart van bakker Dekker elke week met open armen en hongerige blikken ontvangen. Bakker Dekker was geen voetbalkenner, maar is langzaam maar zeker wel een echte liefhebber geworden. De Pernisser smulpaap kiest dus elke week als enige de bestemming voor zijn taart. Bakker Dekker komt vaak tot logische, maar soms ook tot verrassende keuzes voor de bestemming van zijn dagverse bouwsel. Kijk daarvoor op de website www.banketbakkerrijdekker.nl Deze week ging de Taart der Taarten naar Frank Zwakhals voor twee eerste plaatsen in de winterstop voor zijn IFC op zaterdag en RCD op zondag.

Bijna was het nog mis gegaan met de laatste Taart van 2015. De bakker zat tussen de Kerststollen, Kerststaven, speciale taarten en ander snoepgoed dat op de Kersttafel volgende week op tafel moet staan te pronken. Kerstkransjes, chocolade, marsepein en nog meer om de vingers twee dagen lang bij af te likken. De bakker der bakkers had het woord winterstop in het hoofd, dus was even niet bezig met de Taart. Maar nog net op tijd werd zijn troetelkind uit de bakkerij nog vervaardigd voor Frank Zwakhals. Want zo verklaarde bakker Dekker. “Twee eerste plaatsen met de Kerst zegt nog niets, maar tegelijkertijd is het wel een bewijs dat deze oefenmeester bezig is om zijn hoofd boven het maaiveld uit te steken. Ik zal hem geen kroonprins noemen, want er zijn in het voetbal meer kroonprinsen in die rol gesneuveld, dan dat ze uiteindelijk uitgroeiden tot koning. En ook koningen sneuvelen, zelfs Morinho. Dat vind ik niet heel erg. De man was wel erg fan van zichzelf. Een jongen als Zwakhals is natuurlijk niet te vergelijken met Morinho, maar Zwakhals blijft gewoon normaal doen. Daar heb ik altijd een zwak voor. Zwak voor Zwakhals, zou een mooie kop boven het artikel kunnen zijn. Schiet maar op met de Taart, want ik heb hier nog veel te doen. De Kerstbestellingen komen binnen en ik moet nog van alles doen. Wens de lezers van www.regiorijnmondvoetbal.nl een smakelijke Kerst en geniet er van. In 2016 gaan we als banketbakkerij Dekker weer ons best doen met mensen waarderen of een steuntje in de rug geven. We begonnen dit seizoen met een beenbreuk, maar eindigen gelukkig met positief nieuws. Een Taart met een glimlach.”

Frank Zwakhals neemt de traktatie van bakker Dekker met een glimlach in ontvangst. Bij IFC wordt de laatste training van het seizoen met voetvolley ingevuld. De winnaars wordt de Taart voorgehouden als prijs. “”Maar uiteindelijk hebben we twee competities gespeeld en iedereen natuurlijk mee laten delen. Voor het goede had ik de Taart moeten delen en ook nog naar RCD mee moeten nemen, maar dat was praktisch even niet handig,” aldus de Dordtse oefenmeester. Die onderschrijft de woorden van bakker Dekker over de eerste plaats in de winterstop. Natuurlijk is de bakker niet de enige die dit is opgevallen, maar bakker Dekker is wel scherp. Twee eerste plaatsen is een prettige manier om de eerste helft van het seizoen af te sluiten, maar de prijzen zijn pas gekoppeld aan de eerste plaatsen aan het einde van het seizoen. Dit is prettig maar geen garantie voor succes. RCD stond vorig seizoen op de helft op de tweede plaats en eindigde uiteindelijk als vijfde. Dus dit is leuk, maar vooral niets meer dan leuk. Maar de Taart is in ieder geval een klein prijsje voor de prestaties met beide clubs. Een prijsje is niet aardig, want het is een meer dan forse Taart. Bakker Dekker heeft zich weer bewezen en met de Kerstklokjes zelfs even aan het thema gedacht. Knap.”

Zwakhals is overigens het meest te spreken over de prestaties van IFC. “De spelersgroep is flink gewijzigd ten opzichte van vorig seizoen en we spelen door een andere indeling door de KNVB in een veel zwaardere klasse. RCD lag met de eerste plaats meer in de lijn der verwachting dan IFC. De groep doet het goed en heeft in Zwarte Pijl en Excelsior de voornaamste concurrenten in de afdeling. RCD is ten opzichte van vorig seizoen, mijn eerste in Dordrecht, gegroeid. Ik merkte al in de voorbereiding dat de groep dingen van vorig seizoen had opgepikte. De groep is beter en ook spelers zijn individueel beter. We begonnen weliswaar met een nederlaag, maar dat deed niet aan mijn gevoel bij de groep af. Daarna hebben we nog tweemaal gelijk gespeeld, dus ik ben heel tevreden. Onze beste test was DIA uit. Dat is de titelkandidaat nummer een in de vierde klasse E. Die speelden we voor rust van het kastje naar de muur. We scoorden niet, waardoor we de wedstrijd niet konden killen en werd het 1-1. Inmiddels zijn we verder, scoren we makkelijker en winnen meer wedstrijden.”

De belangstelling van bakker Dekker ligt in het verlengde van de besturen van IFC en RCD. Beiden willen graag door met Zwakhals, maar de trainer geeft zonder grootspraak aan dat er aan hem wordt getrokken. “Ik wil voor de jaarwisseling duidelijk creëren. Voor mijzelf en voor de beide clubs. Het is prettig als je werk wordt gewaardeerd en mensen met je door willen. Tegelijkertijd melden ook andere geïnteresseerde verenigingen zich, dus ik ga het even op een rijtje zetten. Ik heb het goed naar mijn zijn bij IFC en RCD, laat dat voorop staan. We spelen zondag met RCD nog een inhaalwedstrijd en dan ga ik het een week rustig aan doen. Tijd maken voor Kerst, familie en vrienden die er anders qua tijd soms bekaaid vanaf komen door het voetballen. Maar een week rust is genoeg. Dan begint het al weer te kriebelen . Dan begin ik lekker aan de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Daar worden de prijzen verdeeld, dus daar zullen we het met beide selecties goed moeten doen. RCD begint al op 3 januari weer en IFC een dag later. Ik heb maar een korte winterstop en wil ook niets liever.

 

Lees meer over club: IFC
Lees meer over club: RCD
Lees meer over de spelers: