Taart: Annemiek Gottschalk (DFC)

Taart: Annemiek Gottschalk (DFC)

PERNIS – De beroemdste banketbakker van de regio Rijnmond en ver daar buiten, banketbakkerij Dekker uit Pernis, is in de voetbalwereld hard op weg om uit te groeien tot een fenomeen. Een fijnproever van het regionale amateurvoetbal met een eigen smaak en eigenwijze mening en bovenal de bovenste beste bakker. In twee seizoenen heeft Dekker er voor gezorgd dat zijn taart is uitgegroeid van een taart tot De Taart. Vers gemaakt in eigen bakkerij en een traktatie voor twintig personen, wordt De Taart van bakker Dekker elke week met open armen en hongerige blikken ontvangen. Bakker Dekker was geen voetbalkenner, maar is langzaam maar zeker wel een echte liefhebber geworden. De Pernisser smulpaap kiest dus elke week als enige de bestemming voor zijn taart. Bakker Dekker komt vaak tot logische, maar soms ook tot verrassende keuzes voor de bestemming van zijn dagverse bouwsel. Kijk daarvoor op de website www.banketbakkerrijdekker.nl

Bakker Dekker was deze week resoluut. Niet de blessure van SV Ommoord-speler Dangerman was reden voor de Taart, maar de nieuwe voorzitter van DFC. Afgelopen maandag geef de ledenvergadering van de Dordtse vierdeklasser haar volledige steun aan de benoeming van Annemiek Gottschalk, de eerste vrouwelijke preses in de ruim 130 jarige geschiedenis van een van de oudste verenigingen van ons land. Zelf vindt ze het overigens minder bijzonder dan de mensen om haar heen. Gottschalk is behept met een groot clubgevoel en vond het daarom niet meer dan logisch dat ze DFC na het vertrek van haar voorganger Arie Heijstek zou helpen. “Ik ben van huis uit zwemster. De lichting Pieter van den Hoogenband, dus ik vind en vond het heel gewoon om je voor een vereniging in te zetten. Wij deden als familie niet anders en mijn man en ik willen ook graag iets doen voor DFC, waar onze beide zoons daar spelen. Hij is trainer bij de jeugd en ik was al jeugdvoorzitter. Dus we deden al veel voor de club en blijven veel voor de club doen. Amateursport vraagt inzet van ouders en met twee jongens bij DFC vinden wij het heel normaal dat wij hier aan de Krommedijk ons steentje bijdragen aan de toekomst van DFC.”

De in het Albert Schweitzer ziekenhuis werkzame Gottschalk kan bij het aantreden terugvallen op bestuurlijke routinier Ad Heijsman en de andere leden van het bestuur van de buurman van FC Dordrecht. “Ik heb niet de intentie om dingen alleen te doen en een goed bestuur is ook gebaat bij samenwerking. Gelukkig gaat het weer goed met de club en zijn ook weer meer mensen bereid om de schouders er onder te zetten. Er is weer aanwas van jeugd, op dit moment zijn dat er zelfs tachtig. Er is veel werk aan het kantinegebouw verricht en een sponsor voor de selectie gevonden. ABC Den Hartog is een echte DFC’er dus er is weer een soort chemie ontstaan dat mensen zich weer betrokken voelen en iets voor de club willen doen. Met als gevolg dat er achter ABC Den Hartog ook weer andere sponsoren zich gemeld hebben. Dat was allemaal hard nodig, maar het is uiteindelijk ook gerealiseerd. DFC maakt zich daardoor op voor een nieuwe toekomst,” aldus de preses die Arie Heijstek opvolgde nadat deze een verhoging van de contributie door de leden weggestemd zag worden. “Hij had het goed voor met DFC en wilde de financiële positie van de club versterken. Maar die was niet slecht en daarom heeft het bestuur de wens van Heijstek voorgelegd aan de leden en die hebben het plan van Heijstek weggestemd. Die besloot daarop om te vertrekken. Jammer, want hij heeft veel voor de vereniging gedaan, maar was niet op andere gedachte te brengen. Ik was al lid van het bestuur als voorzitter van de jeugd. Samen met twee andere vrouwen hadden we al besloten om ons in te zetten voor versterking van de onderkant en dat is goed gelukt. We hebben vanaf januari weer een F-team in competitie en missen alleen nog een A-jeugd. Maar verder groeit DFC en dat is in de laatste jaren wel anders geweest.”

De geboren Brabantse en haar drie mannen zijn overigens geen echte DFC’ers. Maar ze hebben wel bewust voor de club gekozen toen ze besloten om bij OMC te vertrekken. “We hebben toen bewust gekozen voor een kleinere vereniging. Dus geen Oranje Wit of Dubbeldam, zonder daar lelijk over te doen. We wilden niet in de massa opgaan. Mijn man heeft bij ODS gespeeld en weet hoe het is om bij een kleine club te spelen. We hebben de jongens daarom bewust bij DFC aangemeld. En nog met geen dag zonder spijt. De jongens en mijn man hebben het uitstekend naar ons zin en ik probeer eerst als jeugdvoorzitter en nu als voorzitter mijn steentje bij te dragen. Maar de schijnwerpers staan nu wel erg op mij gericht. De Taart is prachtig en heel lekker, maar die deel ik op de club met zo veel mogelijk mensen. Als we met DFC vooruit gaan doen we dat met elkaar. Niet alleen door de nieuwe voorzitter.” Gottschalk klinkt nuchter sympathiek, maar heeft overigens wel een duidelijke visie voor de toekomst. “DFC is vorig seizoen laag in de vierde klasse geëindigd. Niet goed, maar tegelijkertijd is er niemand vertrokken. Ook dat wil DFC zijn, maar wel een club die uiteindelijk terug moet richting tweede klasse. Maar niet ten koste van alles. DFC moet altijd DFC blijven. Een gezellige club waar op zaterdag weer volop leven is, omdat er veertien thuiswedstrijden op het programma zijn. Dat geeft een nieuwe dynamiek, maar ook nieuwe zorgen. We hebben weer meer handjes nodig om alles in goede banen te leiden. Maar dat is een prettig gegeven. DFC leeft weer. Dat heb ik maandag tijdens de ledenvergadering weer gemerkt. Niet omdat ik er als voorzitter werd gekozen, maar omdat mensen duidelijk weer in de club en de toekomst van DFC geloven. Dat is prachtig voor deze club met zo’n prachtige historie. Die heeft weer toekomst. Leuk en lekker dat bakker Dekker dat met deze Taart beloont.”

 

Lees meer over club: DFC