Veteranen Strijen nooit meer met nummer 1

Veteranen Strijen nooit meer met nummer 1

ROTTERDAM – De veteranen van Strijen zullen uit respect voor de overleden doelman Hielke Brugts voortaan nooit meer met nummer een het veld betreden.

De leiding van het elftal waarin Brugts zo lang mogelijk bleef spelen, heeft tot deze maatregel besloten, nadat de sluitpost de ongelijke strijd met de ziekte kanker had verloren. In Amerika is het gebruikelijk dat een bepaald nummer uit respect voor de drager niet meer wordt gebruikt door een sportorganisatie. Zo draagt in Chicago bij de Bulls niemand meer het magische nummer 23 van Michael Jordan. In Los Angels niemand 32 van Magic Johnson en deze zomer verklaarden de New Yorks Yankees voor eeuwig het nummer 2 aan de gestopte korte stop Derek Jeter.

In ons land is het voor eeuwig toekennen van rugnummers zeldzaam. Dirk Kuyt kreeg bij zijn rentree in de Kuip direct zijn oude nummer 7 terug en FC Utrecht speelde na de dood van verdediger Di Tomasso nooit meer met zijn nummer 4. Strijenmet ingang van het seizoen 2015-2016 nooit meer met nummer 1. Het nummer van Hielke Brugts.

Lees meer over club: Strijen
Lees meer over de spelers: