Taart: Daeley van der Graaff (Papendrecht)

Taart: Daeley van der Graaff (Papendrecht)

PERNIS – De beroemdste banketbakker van de regio Rijnmond en ver daar buiten, banketbakkerij Dekker uit Pernis, is in de voetbalwereld hard op weg om uit te groeien tot een fenomeen. Een fijnproever van het regionale amateurvoetbal met een eigen smaak en eigenwijze mening en bovenal de bovenste beste bakker. In twee seizoenen heeft Dekker er voor gezorgd dat zijn taart is uitgegroeid van een taart tot De Taart. Vers gemaakt in eigen bakkerij en een traktatie voor twintig personen, wordt De Taart van bakker Dekker elke week met open armen en hongerige blikken ontvangen. Bakker Dekker was geen voetbalkenner, maar is langzaam maar zeker wel een echte liefhebber geworden. De Pernisser smulpaap kiest dus elke week als enige de bestemming voor zijn taart. Bakker Dekker komt vaak tot logische, maar soms ook tot verrassende keuzes voor de bestemming van zijn dagverse bouwsel. Kijk daarvoor op de website www.banketbakkerrijdekker.nl

Na de eerste Taart voor FC Blankenburg na de 0-28 nederlaag tegen SVV besloot bakker Dekker weer tot een keuze op gevoel. “In deze fase winnen en verliezen clubs. Worden verwachtingen ingelost of vallen ze tegen, maar dat gegeven is voor mij geen Taart-optie. Weet je wat het is, ik hoorde in de wandelgangen al verhalen over trainers die de Kerst niet halen. De stress schijnt op Varkenoord al na 180 minuten toegenomen te zijn, wist mijn mij te vertellen. Sportclub Feyenoord heeft nog niet gewonnen en zaterdag komt Brielle op bezoek. Ja, wat moet ik daar nu van zeggen. Misschien dat het steeds gekker wordt. Daar doe ik niet aan mee. Ik blijf gewoon zoeken naar de pareltjes. In voor en tegenspoed. Voorspoed omdat er iets te vieren is. Tegenspoed, omdat iemand een beetje steun kan gebruiken. Zoals Daeley van der Graaff. Twee minuten voor het einde van het duel met Strijen uitgevallen en misschien dit seizoen wel niet meer in actie. Dan heeft de competitie 2016-2017 precies 178 minuten voor hem geduurd. Dat zou heel zuur zijn. Maandag krijgt hij een MRI-scan en dan weet de middenvelder van Papendrecht meer, maar we gaan hem voor die tijd een hart onder de riem steken. Dus met de Taart naar sportpark Slobbegors.”

Daar is Daeley van der Graaf naar toe gebracht om de training van de club niet te hoeven missen. Mensen schieten de onfortuinlijke eigen kweek aan met de vraag hoe het gaat. Voorzitter Bram Blom en bestuurslid Theo Wolters de ruggengraat van de club  wachten hem op en informeren naar de laatste stand van zaken. “Er is eigenlijk niet zo heel veel bijzonder gebeurd,” zegt de 24-jarige student aan de lerarenopleiding. “Ik kreeg vlak voor tijd bij 0-2 in ons voordeel in Strijen een schouderduw van de linkerspits van de thuisploeg terwijl ik de bal wilde afpakken. Daarbij stond mij linkerbeen vast, dus ik draaide en viel ongelukkig. Ik hoorde het zelf kraken en voelde een pijn. Ja, ik heb gegild. Dat was waarschijnlijk de reden dat de voorzitter direct een brancard is gaan halen. Die had wel door dat het geen gewone blessure was.” Van der Graaff werd door zijn ploeggenoten van het veld afgedragen en de scheidsrechter voelde de situatie goed aan door direct af te blazen en de laatste twee minuten van het duel tussen Strijen en Papendrecht niet meer te laten verspelen. “Mensen waren ontdaan en ik had pijn,” aldus het lijdend voorwerp van die middag in Strijen.

Ondanks de pijn besloot Van der Graaff om niet naar het ziekenhuis te gaan. “Er is door de verzorger naar gekeken en in het ziekenhuis in het weekeinde is de kans niet groot dat er iets aan wordt gedaan. Er zat een zwelling en dan weet je het wel, dan sturen ze je naar huis. Ik voelde direct aan dat het fout zat en dacht in paniek daar gaat mijn hele seizoen. Maar als je dan tot rust bent gekomen en de zaken op een rijtje zet, moet je proberen nuchter na te denken.” Een bezoek aan de fysiotherapeut op maandag en dinsdag gevolgd door een consult bij de orthopeed, maakte nog niet veel duidelijk. Maar gaf desondanks hoop. Door de zwelling kon er geen MRI-scan worden gemaakt. Die staat maandagavond gepland. Maar toen de orthopeed mijn knie controleerde zei hij in eerste instantie dat de kruisband was afgescheurd. Maar toen hij aan mijn andere knie voelde, constateerde hij ook speling, die liet hij de optie open dat mijn kruisband niet afgescheurd, maar ook ingescheurd zou kunnen zijn. Dat gaf weer hoop voor dit seizoen, maar uiteindelijk moest de zwelling wegtrekken en moet ik de uitslag van de MRI-scan afwachten om te weten of ik dit seizoen nog in actie ga komen. Een scheur betekent genezen door rust, afgescheurd een operatie en einde seizoen.”

Van der Graaff maakt van zijn eigen verhaal en nuchter relaas en geen klein drama, terwijl hij wel toegeeft veel van dit seizoen te hebben voorgesteld. “Ja, we hebben het vorig seizoen na een goede start een beetje laten liggen, dus we wilden er iets van maken. Bredere selectie en nieuwe trainer die ons tactisch afgelopen zaterdag aan de 0-2 winst heeft geholpen. Daar vond ik hem erg sterk in, dus alle voortekenen zijn goed hier in Papendrecht. Alleen mijn inbreng is er voorlopig niet,” aldus Van der Graaf, die een kind van de club is. “Ik ben hier in de F-7 begonnen en alleen weg geweest in de C-jeugd voor FC Dordrecht en drie jaar Alblasserdam onder Danny Buijs. “Maar Papendrecht voelde altijd als thuiskomen. Dus wil ik ook graag met deze club verder, maar ja dan moet je wel binnen de lijnen staan en dat zit er even niet in. Hopelijk niet veel langer dan even, want niet ja voetballen is wel belangrijk voor mij,” aldus Van der Graaff. Die spoed zich naar het trainingsveld waar Marc Weel de selectie onder handen neemt. “Oh, en bedank de bakker. Een echte verrassing die Taart. Na de training gaan we hem lekker opeten. Heel aardig van bakker Dekker.”

 

Lees meer over club: Papendrecht