Henk Schouten de Voetbalpersoonlijkheid van 2016

Henk Schouten de Voetbalpersoonlijkheid van 2016

ROTTERDAM – Den Bommel-trainer Henk Schouten is door de lezers van de website www.regiorijnmondvoetbal.nl gekozen tot Voetbalpersoonlijkheid van het jaar 2016.

De oefenmeester uit Heerjansdam kreeg de bijbehorende Ramon de Rond-prijs uitgereikt door Pim Blokland. De 72-jarige Schouten, die Den Bommel via de nacompetitie naar de tweede klasse bracht, keerde sneller terug bij zijn oude club dan gedacht. Zijn opvolger Hans Bel gooi na negen duel, in de week voor de derby bij DBGC de handdoek. Het bestuur van Den Bommel greep terug op de oude succesformule en wist Schouten over te halen om terug te keren.

De interim-trainer won de derby bij DBGC en bracht de club van de gevarenzone naar de subtop. Schouten zou aanvankelijk tot de winterstop aanblijven, maar mede op aandringen van selectie en spelersgroep maakt hij het seizoen bij de club op het eiland Goeree-Overflakkee. De Heerjansdammers met een lange lijst van clubs waar hij zelf speelde en werkzaam was, kreeg in totaal zeventien procent van alle 14.300 stemmen die in totaal werden uitgebracht.

Schouten eindigde voor Alex Pastoor, Excelsior Maassluis-trainer Jeroen Rijsdijk, Giovanni van Bronckhorst en de nummer vijf, uitreiker Pim Blokland. De prijs, vernoemd naar de in 2015 aan kanker overleden Victoria’04-speler Ramon de Rond, werd in 2014 gewonnen door Toon Wolters (SVDPW) en in 2015 door Peter Wubben (Spijkenisse). Schouten kreeg ook opvallend veel stemmen uit Zeeland en zelfs vanuit Italie waar hij met enige regelmaat voor zijn werk nog verblijft.

Lees meer over club: Den Bommel