Regiorijnmondvoetbal en Spirit lanceren Stefan de Vrij Cup

Regiorijnmondvoetbal en Spirit lanceren Stefan de Vrij Cup

ROTTERDAM – De website www.regiorijnmondvoetbal.nl zal in samenwerking met Spirit op zaterdag 28 mei voor de eerste maal de Stefan de Vrij Cup voor E-jeugd te organiseren.

Het initiatief voor het nieuwe evenement van de organisatie van de Regio Rijnmond Cup, Coen Moulijn Memorial Cup en de Provincie Brabant Cup komt in overleg met Pim Blokland. Zijn sportmerk Klupp sportswear is partner van www.regiorijnmondvoetbal.nl en ondersteunt een eigen toernooi van voormalig Spirit-speler De Vrij. Na overleg met de Ouderkerkse tweedeklasser en de vader van Stefan de Vrij, Jan de Vrij, werd besloten om de eerste editie van het toernooi voor E-jeugd nog dit jaar te organiseren op het complex aan de Sportlaan in Ouderkerk.

Het toernooi om Stefan de Vrij Cup moet een jaarlijkse ijkpunt op de voetbalkalender in de regio Rijnmond worden. De verdediger van Lazio Roma die momenteel revalideert, heeft aangegeven er alles aan te zullen doen om die de eerste editie van het evenement met zijn naam aanwezig te zullen zijn. De Stefan de Vrij Cup komt op de kalender van initiatiefnemer www.regiorijnmondvoetbal.nl op de plaats van de Krimpenerwaard bokaal. Aan het toernooi op zaterdag 28 mei kunnen maximaal 32 clubs met hun E-jeugd deelnemen. Clubs ontvangen volgende week een formulier voor aanmelding.

“Dit is een prachtig evenement voor Spirit om haar ambities mee vorm te geven en een oud-speler van de club direct te eren,” aldus jeugdvoorzitter Marc Advocaat. Pim Blokland zet in het evenement een manier om de relatie met belangrijke oud-Feyenoorders via Klupp sportswear te bestendigen. “Het is voor kinderen fantastisch om op het toernooi van hun grote voorbeeld te spelen. Kijk wat er met de Coen MouMoulijn Memorial Cup is gebeurd. Dat is uitgegroeid tot het grootste F-toernooi van ons land. Daar spelen kinderen die nog nooit van Coen Moulijn hadden gehoord of hem hadden zien spelen, maar nu wel met hem opgroeien.”

Jan de Vrij, zelf ook oud-speler van Spirit, reageerde al even enthousiast. “Bij het eerste gesprek met de club, Pim Blokland en Ardie den Hoed van www.regiorijnmondvoetbal.nl hebben we direct contact gezocht met Stefan. Die was niet in Nederland, maar reageerde net zo trots als zijn eigen vader. Prachtig dat dit in Ouderkerk wordt gedaan. Het begin van een traditie. In het rijtje van Coen Moulijn en Bep van Klaveren terecht komen, mensen met een evenement dat naar hun wordt vernoemd, is iets om heel trots op te zijn.” Aanmelden voor club kan in afwachting van de eigen website via info@fastforward.nu

Lees meer over club: Spirit
Lees meer over de spelers: