Recht uit Rotterdam (RUR) en Regio Rijnmond Voetbal organiseren samen RUR Voetbalspektakel

Recht uit Rotterdam (RUR) en Regio Rijnmond Voetbal organiseren samen RUR Voetbalspektakel

ROTTERDAM – De nieuwe Rotterdamse internetzender Recht uit Rotterdam (RUR) en Regio Rijnmond Voetbal organiseren na afloop van komend voetbalseizoen samen het RUR Voetbalspektakel. Voor dat ééndaagse evenement kunnen alle clubs uit de regio Rijnmond zich kwalificeren. ‘Het moet in alle opzichten een spektakel worden’,  zegt Ardie den Hoed van de website www.regiorijnmondvoetbal.nl en de daarbij behorende Regio Rijnmond Cup. “Qua toernooivorm, prijzenpakketten, vermaak voor bezoekers en media-aandacht pakken we groots uit.” Hoofdredacteur Jan Dirk Stouten van RUR vult aan: “We gaan iets vernieuwends doen en zullen de clubs binnenkort informeren als we ons concept verder hebben uitgewerkt.”

De komst van dit nieuwe evenement betekent het einde van het toernooi om de Regio Rijnmond Cup. “Met mijn bedrijf Fast Forward ben ik de producent van alle evenementen van de stichting Rotterdamse Sporticonen”, verklaart Den Hoed. “Dat zijn er nu elf en worden er in 2018 vijftien. Samen met de organisatie van het RUR Voetbalspektakel vergt dat in de komende maanden veel tijd.” En er is volgens Stouten en Den Hoed nog een reden. “Het is voor het amateurvoetbal niet goed dat er twee toernooien waren”, vult Stouten aan. “Op initiatief van Pim Blokland zijn we met elkaar in gesprek geraakt en dit is een logische stap die goed is voor het amateurvoetbal in de regio Rotterdam en Rijnmond. Het in Barendrecht gevestigde Klupp Sportswear is de eerste partner van het RUR Voetbalspektakel. Klupp sportswear is ook een van de acht strategische partners van de Rotterdamse internetzender en wil in de komende jaren haar naamsbekendheid nog verder uitbreiden.

Binnen de nieuwe opzet, met een andere naam, blijft de betrokkenheid van Ruud Kooijmans overigens gewaarborgd. De inwoner van Pijnacker is 25 jaar de basis geweest van de AD bokaal, RTV Rijnmond Cup en Regio Rijnmond Cup. Kooijman doet ook de administratie en wedstrijdorganisatie van de toernooien van Rotterdame Sporticonen. Met de lancering van RUR voetbalspektakel stopt de website www.regiorijnmondvoetbal.nl voor de start van het seizoen 2017-2018 haar activiteiten. “Wij richten ons als Fast Forward op de organisatie van evenementen van Rotterdamse Sporticonen. Daar binnen paste geen toernooi meer, waarvoor jeugd nog dient te betalen. Wij danken iedereen die in de afgelopen een aandeel heeft gehad of een bijdrage heeft geleverd aan de website. De wereld verandert en Fast Forward verandert mee. Vandaar deze keuze. Met RUR hebben wij een fantastische partner geworden, waardoor wij ons ook met de bestaande rubrieken gaan richten op internettelevisie en niet meer op berichtgeving.”