Peter Wubben wint Ramon de Rond award 2015

Peter Wubben wint Ramon de Rond award 2015

ROTTERDAM – Peter Wubben is door de lezers van de website www.regiorijnmondvoetbal.nl na ruim 40 duizend stemmen uitgroepen tot de voetbalpersoonlijkheid van 2015.

De oefenmeester van de hoofdklasser ontving de bijbehorende Ramon de Rond Award. De prijs kreeg de naam va de speler van Victoria’04 die de lezers van www.regiorijnmondvoetbal.nl in 2015 via zijn wekelijkse column een inkijk gaf in zijn leven dat werd beheerst door de strijd tegen kanker. De Vlaardinger verloor die ongelijk strijd dit jaar na tien jaar vechten. Reden voor www.regiorijnmondvoetbal.nl om zijn naam te verbinden aan de prijs voor de voetbalpersoonlijkheid van het jaar.

In 2014 ging de prijs naar Toon Wolters. De trainer van SVDPW eindigde dit jaar op de derde plaats achter Adrie Poldervaart (Barendrecht/Zwaluwen Vlaardingen) en Peter Wubben. Na ruim 40 duizend stemmen zat er tussen de winner en runner-up Poldervaart slechts 123 stemmen. Wolters werd derde op 578 stemmen. Rob Jacobs bleef met een vierde plaats net buiten het erepodium. Onder Wubben groeide Spijkenisse uit tot een volwaardige hoofdklasser die in 2015 bovendien de Regio Rijnmond Cup wist te winnen.