Olle’s column: 1 op 1: Verraders en angsthazen

Olle’s column: 1 op 1: Verraders en angsthazen

ROTTERDAM – Trainers, het blijft een volk apart. Laten we beginnen bij het Nederlands elftal. Wat wij met z’n allen aan het doen zijn, de KNVB voorop, is vechten tegen de bierkaai. Laten we het nu eens onderkennen: we zijn een B-land geworden. Je moet het probleem eerst benoemen, voordat je naar gepaste oplossingen kan zoeken. Een B-land, daar hoort een B-trainer bij. De Koemannetjes en Frank de Boertjes willen niet, en geef ze eens ongelijk.

Nu is Dick Advocaat ineens de nummer één kandidaat van onze nationale voetbalbond. Dat was toch dezelfde verrader die Danny Blind in de steek liet voor meer geld in Turkije? Als beloning voor z’n wangedrag heeft diezelfde Advocaat nu de kans om het Nederlands elftal onder zijn hoede te nemen. KNVB: waar zijn jullie mee bezig!? Het geeft de nood, onmacht en onkunde van ons sportieve vlaggenschip aan.

Dan naar NEC. De club uit Nijmegen heeft haar trainer Peter Hyballa op straat gegooid. De clubleiding heeft met het ontslaan van de Duitse oefenmeester aangetoond dat ze hersenloze zaagselhoofden zijn.

Peter Hyballa stond buiten De Goffert een speech te houden omringd door bloeddorstige leeuwen, de supporters. Hij verdedigde zichzelf, zijn elftal en de clubleiding te vuur en te zwaard. Met datzelfde zwaard stak de clubleiding hem in z’n rug. Ik hoop dat die laffe honden nu zelf eens in het hol van de leeuw uitleg komen geven. En ik hoop stiekem dat ook hun hoofden op het hakblok worden gelegd.

Zij hebben NEC opgezadeld met een vreemdelingenlegioen. De Goffert is niets anders dan een opvangcentrum voor vreemdelingen met voetbal(talent). Dat betekent natuurlijk niet dat de selectie compleet nutteloos is. Ze kunnen nu een vuist maken tegen de angsthazen van het bestuur. Doen ze dat niet, dan weet Hyballa meteen dat hij zat opgezadeld met een stel hypocriete verraders.