Olle’s column: 1 op 1: Schoonvegen die KNVB

Olle’s column: 1 op 1: Schoonvegen die KNVB

Eergisteren, op dinsdag 20 juni 2017, hing bij mij de vlag uit. De kleuren van rood, wit en blauw wapperde in volle glorie met op de achtergrond een strak blauwe lucht. Het nieuws dat Hans van Breukelen zijn functie neerlegt als technisch directeur van de KNVB, zorgde voor een euforische stemming. Het wordt nu tijd dat onze nationale voetbalbond een capabel iemand aanstelt.

Dat is nodig vanwege de twee tijdperken die achter ons liggen. Om te beginnen bij het Bert van Oostveen-tijdperk. Eén van de ultieme voetbalbobo’s uit Zeist wiens ego zo groot is, dat hij hem zelf niet meer ziet. Zijn ego verblindde hem. De verkeerde keuzes die hij maakte stapelden zich in rap tempo op met als resultaat: een gigantische bende. Hij liet een gebroken organisatie achter voor zijn opvolger. Heel chique. Als klap op de vuurpijl, en uiteraard voor bewezen diensten, gaf hij zichzelf de bestbetaalde baan van de KNVB cadeau, plus een rol in de luwte. Die arme Hans van Breukelen moest zijn rotzooi opruimen.

Dat valt voor een capabel iemand al niet mee, laat staan voor Hans van Breukelen. Een karakterloos figuur die door iedere zwerver op straat gehersenspoeld kan worden, moest leiding geven aan de organisatie die verantwoordelijk is voor het Nederlandse voetbal. Dat meneer Van Breukelen een softie is kon je van een kilometer afstand al zien, maar dat hij ook gehersenspoeld kon worden werd pas zichtbaar toen hij op zijn zetel zat.

Hans bleek contacten te hebben met een zeer luguber bedrijf genaamd BTSW. Dit bedrijf wordt geleidt door Rini Stoutjesdijk. Volgens verschillende verhalen van journaliste Carine Damen, de Telegraaf en de heren van Voetbal Inside, een sekteleider van de hoogste orde die z’n hand niet omdraait voor “machtsmanipulatie” en “bedreiging”. Een zeer verkeerde man die geen kloten in de voetballerij te zoeken heeft.

Donder op en kom nooit meer terug. Wij willen niks met jou soort te maken hebben. De onzin die jij predikt is van iemand wiens hersenen kleiner zijn dan die van een goudvis. Hoe haal jij het in je hoofd om een rechtszaak aan te spannen tegen een journaliste, Carine Damen, die een boek heeft geschreven. Iemand die kritiek op je heeft en de waarheid naar buiten wil brengen. Het is een zeer laffe streek om een auteur aan te pakken, in plaats van grote media zoals Voetbal Inside of de Telegraaf. Steek die “Ferarri” lekker in je reet, lafaard.

Dit gezegd hebbende denk ik dat het tijd wordt om eens flink de bezem door de KNVB te halen. De rommel in één klap opruimen. Laten we beginnen om iemand aan te stellen met kwaliteiten, visie en een verklaring van goed gedrag. Als de KNVB dit uitvoert, dan gloort er weer een klein sprankje hoop aan de horizon.