Olle’s column: 1 op 1: Oranjeleeuwinnen? Nee, zeikwijven

Olle’s column: 1 op 1: Oranjeleeuwinnen? Nee, zeikwijven

Ik beloof hierbij plechtig dat ik na deze column nooit meer over vrouwenvoetbal zal schrijven. De Oranjeleeuwinnen zullen daar erg blij mee zijn, zeker na het lezen van dit stukje. Pardon, excuseer mij. Zei ik nu Oranjeleeuwinnen? Ik bedoel natuurlijk een stelletje zeikwijven.

Sinds het gewonnen EK in eigen land, zijn de dames niet meer van de beeldbuis af te slaan. Geen enkel probleem, maar ze roepen massaal in koor dat we het vrouwenvoetbal niet mogen vergelijken met mannenvoetbal. Ze zeggen tegen ons dat we ze moeten aanbidden en dat we ze niet meer kritisch mogen beoordelen. Dames, jullie manifesteren je als een stelletje zeikwijven.

Voetbal is een sport. Of het nu door mannen of vrouwen beoefend wordt, het blijft hetzelfde spelletje. Hoezo mogen we jullie dan niet vergelijken? Lieke Martens herhaalde dat weer eens bij het programma “De tafel van Kees”. Als iemand tegen mij zegt dat ik iets niet mag zeggen, dan krijg je de wind van voren. Ook als je Europees Kampioen bent.

Ik heb nieuws voor jullie. Het feit dat de stadions vol zaten en de kijkcijfers zo hoog waren, was te danken aan het feit dat het EK in ons land werd gehouden. Als dit fenomeen in Frankrijk was georganiseerd, dan had er geen hond naar gekeken.

Als Louis van Gaal weer eens van zichzelf zegt dat hij de beste is, wordt hij in de media compleet afgemaakt. Dan wordt hij neergezet als een mislukte versie van Mussolini, maar jullie zijn echt geen haar beter dan Van Gaal. We weten nu wel dat jullie goed zijn en dat we jullie niet mogen vergelijken met mannen. Daar staat tegenwoordig een figuurlijke doodstraf op. Als je kritiek op de vrouwtjes hebt, wordt je namelijk in het openbaar geliquideerd.

Kenneth Pérez en Ronald Waterreus hebben zich openlijk uitgesproken en kritiek op jullie geuit. In principe ben ik het altijd fundamenteel oneens met Ronald Waterreus. Hij is een columnist die nooit eens durft te zeggen wat hij vindt, omdat hij te veel belangen heeft in de voetballerij. De onafhankelijkheid is bij deze PSV-coryfee ver te zoeken. Hij gooit in de VI dan ook de meest gore bullshit op tafel, maar dit keer was ik het erg met hem eens. Schreef hij maar wat vaker van dit soort stukjes.

Jullie dames hebben voor een revolutie gezorgd. De eerste feministische golf in de voetballerij is een feit. Iedere man is veranderd in een feminist als het over vrouwenvoetbal gaat en de zogenaamde deugmensen volgen jullie slaafs. Het is maar goed dat jullie over een paar weken compleet in de vergetelheid zijn geraakt. Even geen gezeik aan m’n hoofd.