Olle’s column: 1 op 1: Eigengeile baasjes

Olle’s column: 1 op 1: Eigengeile baasjes

Nog niet zo lang gelden schreef ik een lovend stukje over Excelsior Rotterdam. Ik kreeg toen van een paar mensen te horen, die Excelsior-supporter zijn, dat het zo’n leuk stukje was. Het is niet moeilijk om naar complimentjes te hengelen als je zo’n demagogisch stukje schrijft, maar als je eens een keer iets positiefs schrijft hoor je er gelijk bij. Dat verdom ik toch ten alle tijden. Daarom zei ik ook tegen die mensen: “wacht maar af. De eerst volgende keer als er iets gebeurt wat mij niet zint, zaag ik het tot op de grond toe af”. Die tijd is nu gekomen dankzij Van Donge & De Roo, de nieuwe naamdragers van het stadion.

Excelsior heeft haar ziel aan de duivel verkocht. Zo begint alle ellende bij voetbalclubs. Nu is het nog de naam van het stadion, maar wat wordt het straks? Krijgen ze straks ook nog een ander shirt of een ander embleem? De hele identiteit van zo’n club te grabbel gegooid, enkel voor geld. Het neigt zelfs naar prostitutie.

Toch neem ik Excelsior niet zoveel kwalijk. Ik snap dat de club zoveel mogelijk geld wil verdienen, om zo de kans te vergroten om op het hoogste niveau actief te blijven. De Kralingers willen een stabiele eredivisieclub worden en die sprong moet inderdaad nu gemaakt worden. De tijd is er rijp voor. Maar Excelsior drijft op sympathie, dat is wat deze club zo leuk maakt. Met deze actie is alle sympathie verdwenen, maar geef ze eens ongelijk. Ze zullen in Kralingen de buik wel vol hebben van het inzamelen van oude kranten.

Ik neem het familiebedrijf Van Donge & De Roo alles kwalijk. Het zijn eigengeile baasjes die niet geïnteresseerd zijn of de fans het stadion gewoon Woudestein blijven noemen. Het enige waar zij op uit zijn is de media. Ik weet dat de media alles feitelijk moet opschrijven en dat ze daarom het stadion vanaf nu “Van Donge & De Roo Stadion” zullen noemen, maar ik roep toch op om dit niet te doen. Ze moeten het stadion gewoon Woudestein blijven noemen. Kijken of Van Donge & De Roo dat tienjarige contract uitdienen. Zo kunnen ze bewijzen dat ze echt het beste voor hebben met Excelsior en de club niet willen verminken.

Lees meer over club: Excelsior