NBSVV doet aangifte tegen arbiter Knuppe

NBSVV doet aangifte tegen arbiter Knuppe

NIEUWE-BEIJERLAND – Het komt nooit meer goed tussen NBSVV en arbiter Knuppe. De scheidsrechter had in het verleden al een aanvaring gehad met de club uit Nieuw-Beijerland en was daardoor vijf jaar lang niet aangewezen als leidsman van de derdeklasser. Eenmaal terug binnen de lijnen bij NBSVV ging het vandaag, zaterdag 26 oktober weer mis. Heel erg mis zelfs.

De basis voor het feit dat de wedstrijd tegen Oude Maas (1-3) in de derde klasse D werd gestaakt, lag in het feit dat Knuppe de aan zijn hoofd geblesseerd geraakte NBSVV-speler Robin van Dreumelen sommeerde om direct op te staan. Zo niet, dan zou de leidsman hem geel geven, waarna hij de daad bij het woord voegde. De verontwaardiging hierover was in het kamp van de Nieuw-Beijerlanders groot, zeker ook omdat Van Dreumelen na de pauze door de pijn in zijn hoofd niet meer in staat was om te spelen. “Toen hij daar dus op het bewuste moment lag, was er wel degelijk iets aan de hand. Sterker nog de KNVB schrijft arbiters zelfs voor hoe te handelen bij hoofdletsel,” aldus Van der Horst. Na de pauze escaleerde de onvrede over de stijl van leiden van Knuppe alleen maar. Zo gaf de arbiter NBSVV-aanvoerder Jeroen van der Horst zijn tweede gele kaart omdat hij om uitleg kwam vragen bij Knuppe over een gele kaart voor een van zijn ploeggenoten. Van een gewone wedstrijd was toen al lang geen sprake meer. De thuisploeg kwam met negen man te staan en kon de 1-1 van elf tegen elf tegen Oude Maas niet meer verdedigen en kwam in ondertal op een logische 1-3 achterstand.

In de 87-ste minuut zorgde arbiter Knuppe bij die stand voor de apotheose van de bewogen middag door af te blazen en onder de opmerking van zich bedreigd te voelen naar de kleedkamer te benen. Tot woede van vooral de thuisploeg. “Met 1-3 verliezen is nog niet eens het ergste, maar op deze manier bezorgt ons een kater,” aldus trainer Henk van der Horst. “Het ergste nog van alles is dat de arbiter de gele kaart van Van Dreumelen van het formulier heeft verwijderd. Daar is de ellende mee begonnen. De twee teams hebben gewoon gespeld en de arbiter de wedstrijd beïnvloed. NBSVV is hier erg ongelukkig over, want het staken van een wedstrijd gaat verder dan met 1-3 verliezen. Dat heeft effect op het hele seizoen van de club. Daarom komt wat ons betreft de onderste steen over het staken van dit duel met Oude Maas boven. Reden waarom we direct na afloop van de wedstrijd aangifte bij de politie hebben gedaan. Dit valt niet te accepteren. Een scheidsrechter maakt net als voetballers fouten, maar deze man heeft met een aaneenschakeling van fouten NBSVV gedupeerd. Ik weet niet wat er in het verleden is gebeurd, dat is voor mijn tijd, maar dat er met deze arbiter zaken niet lopen kan ik mij sinds vandaag voorstellen. Aangifte doen bij de politie is een zwaar middel, maar dit konden we echt niet over onze kant laten gaan.”