200 keer Maliepaard en Speksnijder

200 keer Maliepaard en Speksnijder

MIDDELHARNIS – Annemarie Maliepaard en Jennifer Speksnijder hebben de mijlpaal van elk 200 wedstrijden bij de dames van De Jonge Spartaan bereikt.

Dit bijzondere moment viel samen met de te spelen wedstrijd tegen een team van Old Stars. Dat zij in aantal wedstrijden voorlopig op eenzame hoogte staan bleek wel uit het voorwoordje. Slechts 12 speelsters in de historie van de club hebben er meer dan honderd en boven de 150 zijn dat er nog maar zes. Het spelen van 200 wedstrijden is voor een dame dus niet van zelf sprekend maar zeker een geweldige prestatie.

Maliepaard, geboren en getogen in het buurdorp Stad aan het Haringvliet, werd lid op 1 juli 2002. Na eerst ruim twee jaren in de jeugd bij meisjes-junioren maakte zij de aller eerste wedstrijd, die onze damesafdeling speelde, mee. Wekelijks maakte ze meerdere ritten op een scootertje voor het volgen van trainingen en wedstrijden. Zelden liet ze een training verstek gaan.

Toch was het ook dat scootertje dat ze een poosje op non actief zette. Een lelijke crash in september 2005 maakte voetballen onmogelijk. Een jaar later was het een vervelende blessure die ze een half jaar aan de kant hield. Nu, 2014, is Annemarie nog steeds een bindende factor binnen het team en zorgt ze mede voor een goede balans in het team, zowel binnen als buiten het veld.

Ook voor Speksnijder was deze dag een bijzondere, want ook zij heeft nu 200 wedstrijden op haar naam. Begin 2001 was zij de aanstichter voor meisjesvoetbal bij De Jonge Spartaan en mag eigenlijk wel het eerste voetballende meisjes in de clubhistorie worden genoemd. Zij was het die medio februari 2001 contact zocht met het interim-bestuur om te lobbyen voor meisjesvoetbal bij de nog op te richten De Jonge Spartaan.

En zo geschiedde, meteen vanaf oprichting was meisjesvoetbal mogelijk. Ook was zij erbij tijdens de eerste wedstrijd die de dames speelde op 25 september 2004 te Spijkenisse. Zelden liet ze een wedstrijd verstek gaan. Ze besloot te stoppen met voetballen in de zomer van 2012. Toch speelde ze ook dat seizoen nog een aantal wedstrijden. In de zomer van 2013 pakte ze de draad weer op en heeft ze nog geen wedstrijd gemist.