Langs de lijn met Oscar – AS Roma, doe niet zo moeilijk

Langs de lijn met Oscar – AS Roma, doe niet zo moeilijk

AS Roma, doe nou niet zo moeilijk over het transferbedrag van Rick Karsdorp. Op het moment dat ik deze column wegtik hebben jullie een bedrag van rond de twaalf miljoen euro neergelegd bij Feyenoord. Ik hoop nog altijd dat dezelfde dag dat deze column gepubliceerd wordt dat jullie een bedrag van rond de twintig miljoen euro hebben gegeven aan de Rotterdammers. En goddank. Dat hebben jullie ook gedaan: veertien miljoen euro, dat oploopt tot zeventien miljoen.  Zelfs als je aan de wens van Feyenoord voldoet, zijn jullie nog niet eens een bodumprijs van jullie budget kwijt. Het geld rolt in de buitenlandse voetbalcompetities. Het lijkt me meer dan terecht dat een club wat vraagt die in de afgelopen twee jaar de beker en de schaal heeft gepakt en komend seizoen de Champions League betreedt. Toch? Datzelfde zullen Ajax en PSV ook gedaan hebben. Kijk naar Davy Klaassen die voor ruim twee jullie geboden bedrag wegging. Schaam je dood daar in Italië aan wat voor GTST-soap jullie ervan hebben gemaakt! De fonteinschulden zijn al lang afgelost en Feyenoord wil, net zoals Ajax en PSV, niet het idee geven dat ze een uitverkoop hebben. Maar zelfs met deze bedragen zullen jullie het nog een uitverkoop noemen.

Klopt, Feyenoord komt uit een lange lijdensweg, maar heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt met twee prijzen als hoogtepunt. Zo’n club heeft alles wat je als topclub in huis moet hebben. Het enige wat nu nog ontbreekt is een groter eigen vermogen om nog meer te kunnen groeien. Die club zal zich, net zoals Ajax en PSV, goed realiseren dat geld het eerste is wat er nodig is om hun eigen budgetten en niveau op te krikken om vaker mee te doen om de titel en volgend jaar in de Champions League. Anders kunnen er straks ook tickets voor de Europa League afgestaan worden. De Champions League zijn we na volgend jaar al kwijt. De drie topclubs willen er wat aan doen en laten dat nu ook zien. Als je als Europese subtopclub voor de uitverkoop gaat ga je maar naar de andere clubs in Nederland, want daar zal het niveau van voetballen nog wat achterblijven.

Ik wilde niet op m’n knieën om te vragen of jullie alsjeblieft het gewenste bedrag gingen neertellen. Feyenoord zou het geld ook heus wel zonder jullie hulp op de rekening krijgen. We hebben nog één keer Champions Leaguegeld tegoed. En niet voor niets is het het contract van de rechtsback verlengt. De selectie blijft zoveel mogelijk intact, dus de Rotterdammers zitten niet op het geld te broeden. Het enige wat vanuit kamp Van Geel duidelijk gemaakt wordt is dat er bij een topclub ook een topbudget hoort, net zoals bij Ajax en PSV. Dus AS Roma, maak het jezelf gemakkelijk: kom Feyenoord tegemoet of stap in het vliegtuig terug naar Italië zonder Rick Karsdorp. Deze week nog graag. En gelukkig is de keuze gemaakt.

Succes Rick Karsdorp.