Langs de lijn met Oscar – ‘FC Barcelona’ wint niet in De Kuip

Langs de lijn met Oscar – ‘FC Barcelona’ wint niet in De Kuip

ROTTERDAM – Ik denk dat veel Feyenoordsupporters zich de afgelopen week hebben gemeld in het ziekenhuis met hartklachten. ‘Gio’ maakte met zijn ploeg de titelstrijd onnodig spannend door 2-2 gelijk te spelen in en tegen Zwolle. Gevolg was 1 punt voor op Ajax, inplaats van 3. De arrogantie verhuisde van Rotterdam naar Amsterdam. Fans van Ajax genoten de afgelopen week heerlijk van alle voetbaltalkshows die er maar te zien waren op tv. En dat FC Utrecht dan naar De Kuip zou komen, een team in vorm, gaf alleen maar meer hoop om de koppositie over te nemen. Voor Ajacieden dan.

Ook al is De Kuip al tijden weer een vesting waar tegenstanders niet winnend naar huis vertrekken, FC Utrecht speelde een ijzersterke wedstrijd. Dat spel leek een beetje op dat van FC Barcelona. Tikie-takie voetbal en heel snel counteren. Met de snelle voorhoede, tegenover de slome slak verdediging van de Rotterdammers, kwam Feyenoord heel goed weg. Het is dat die verdediging achterin in thuiswedstrijden vaak als een huis staat, want anders waren er hier ook weer tegendoelpunten gevallen. Ik zeg weer en vaak, want de afgelopen weken hebben zij mede gefaald. Tegen Sparta, Heerenveen, Ajax en PEC Zwolle lagen de ballen al na een paar minuten in het doel van Feyenoord. Maar deze keer werd de voorhoede van de tegenstander gestopt.

Het Utrechtse-Barcelona, tegenover een sterk willend Feyenoord, leverde een echte wedstrijd op. Er werd voor elke bal gevochten en naarmate de wedstrijd voorderde leek Feyenoord de snelheid niet meer te kunnen bijbenen. Complimenten aan het goed spelende Utrecht, die duidelijk de verloren bekerfinale van vorig jaar nog niet waren vergeten. Hadden er een paar duizend Utrechtfans meer gezeten, dan was de uitslag nu de andere kant opgevallen. Met andere woorden: Feyenoord bleef door het fanatisme en de enorme support van het eigen Legioen overeind. Waar ze op de tribunes vonden dat Higler niet altijd consequent floot en dat geschreeuw gaf de spelers  kracht om net die 1-0 en 2-0 te maken.

De overwinning van Ajax zorgt ervoor dat de bloeddruk bij Feyenoordsupporters nog hoog blijft staan, nu het verschil nog steeds 1 punt is. En Feyenoord kennende: dat doen ze de supporters maar al te graag aan. Of je de wedstrijden nou wint of verliest. De ziekenhuizen zijn nog niet van de Feyenoordsupporters af.