Langs de lijn met Oscar – Dicks ongelofelijke fout

Langs de lijn met Oscar – Dicks ongelofelijke fout

Jezus Christus Dick Advocaat. Heeft hij het zelf ook niet gezien? Er liep tegen Luxemburg een speler in het veld die echt niet past in Oranje. En toch stelt Dick hem op, boven iemand anders die het, ook na een invalbeurt tegen Luxemburg, vele male beter deed. Juist. Ik heb het dan over Memphis Depay. 

Ik vind het een grote schande dat deze talentloze zakkenvuller nog wordt opgesteld in de basis, laat staan opgeroepen wordt voor het Nederlands elftal. Hij heeft het al eerder niet bewezen, maar ook tegen een simpel Luxemburgje werd het weer bevestigd dat Depay geen vuist kon maken. Hij was de enige in de basis die z’n directe tegenstander niet voorbij kwam. Een assist gaf hij en dat was het. Dick sprak na afloop woorden uit dat hij niet tevreden was over de inzet van sommige spelers. Dan mag ik toch echt hopen dat die zakkenvuller in dat rijtje staat.

Hopelijk zit hij, op het moment dat de bondscoach hem het slechte (en voor mij het goede) nieuws vertelt, een wijntje te drinken in z’n villa. Dan zal die wijn na de volgende slok meteen bitter smaken. Mocht dat nieuws niet vertelt worden, smaakt die wijn vast lekker zoet en is Advocaat net zo slechtziend als z’n voorganger. Ja die taalgrap ga ik geen tweede keer maken. Maar ik vind het een belediging voor slechtziende mensen, die de beperking wel ervaren. Iedereen kan toch zien dat Depay er niks van kon tegen Luxemburg. Alweeeeer.

Het slechte optreden van van hem, de grote bekken die hij af en toe opzet tegen ploeggenoten (en andere legendes), maar niet kunnen slagen bij Manchester United en een ‘bescheiden rol’ bij Olympic Lyon. Het is allemaal een optelsom voor een talentloze voetballer die het geld in z’n zak steekt met allerlei bonussen die clubs elkaar beloven. Ja dat doet Eljero Elia ook, maar die zet tenminste wel eerst wat neer bij zijn club voordat hij de stoere jongen gaat uithangen. Dat is een groot verschil.

Desondanks heeft tegen Ivoorkust en Luxemburg ‘Het Dick Advocaat effect’ wel gewerkt. Als hij Depay de volgende keer even een paar meter verder naar links zet, over de zijlijn, sta ik achter zijn woorden om te zeggen dat we een goede kans hebben om te kunnen winnen van Frankrijk. Als Depay dan weer in het veld staat zou ik zeggen: ‘alle ballen op Robben’. Vervolgens ga ik het bloed van Depay (en van Advocaat) drinken. In een wijnglas. Proost!