Laatste Fluitsignaal: Robin Straub

Laatste Fluitsignaal: Robin Straub

ROTTERDAM – De scheidsrechter. Een niet te onderschatten onderdeel van het amateurvoetbal. Daarom wordt er op maandag op de website www.regiorijnmondvoetbal.nl naar de mening en ervaringen van de man of vrouw in het zwart gevraagd. Hoe heeft hij of zij de wedstrijd in het weekeinde beleefd? Was hij of zij zelf tevreden, hoe was de sfeer van de wedstrijd en hoe reageerden de beide elftallen plus het publiek op de leiding? Was de arbiter van dienst foutloos of toch kritisch op zichzelf? In samenwerking met SOM, Scheidsrechters op Maat. Dé database voor arbiters. Deze week: Robin Straub.

Wedstrijd:  SV Botlek JO17 1- KethelSpaland JO17 1

Klasse: Eerste klasse JO17 West 2

Plaats: Spijkenisse

Scheidsrechterstenue: zwarte kousen – zwart broekje – zwart shirt (Nike 2014-2016)

Fluit: Tornado 2000

Voorbeeld: Björn Kuipers – Kevin Blom (zie foto)

Aantal toeschouwers: 40-50

Eindstand: 1-3

Kaarten: 4 kaarten in totaal, waarvan SC Botlek drie gele en KethelSpaland een gele.

Algehele indruk: Mijn indruk zegt dat ik een heerlijke pot met veel plezier heb gefloten. Allemaal zeer sportief en leuke harde duels. Ik heb het niet uit de hand laten lopen: volledige controle. Robin Straub is een zeer jonge scheidsrechter, die doordeweeks vaklessen volgt op het ISW Vakcollege Hoge Woerd. Afkomstig uit de regio Haaglanden fluit hij met regelmaat in de regio Rotterdam/Rijnmond. Veelbelovend, talentvol én liefhebber van de sport. Dat straalt hij ook uit als hij zijn wedstrijdjes gaat fluiten en leidt.

Bij de SC Botlek werd hij binnengehaald op een vriendelijke manier . “Een lekkere bak koffie met een gezellig gesprek. Daar in de bestuurskamer met de beide teams gesproken voor de wedstrijd. Ik heb daarna het formulier kunnen controleren, en dan ben ik naar mijn kleedkamer begeleid. Top geregeld.”

Robin Straub gaat altijd onbevangen het veld op. “Ik zie de kleine overtredingen goed en gebruik mijn fluitje evenveel als mijn mond. Ik laat ze voetballen en genieten. ‘De 16′ loop ik geregeld binnen en om daar het duel te observeren. De overtredingen waren soms bestraft met geel, maar de spelers waren naar elkaar toe na zo’n moment zeer sportief. Mijn conditie is uitstekend. Waar ik wel aan moet sleutelen is de diepe hoeken opzoeken.”Op één moment na kreeg de arbiter uit Monster steeds zijn gelijk als hij een beslissingen nam. “Twee spelers komen op hoog tempo op de bal af met allebei het been vooruit. De speler van SV Botlek glijdt verder door en raakt de speler van Kethel Spaland. Op dat moment fluit ik en vervolgens roept de keeper van Kethel Spaland vrij agressief “Scheids dat is rood!!! Wat een mongool joch.’ Waarna de keeper zich direct verontschuldigde. Ik toonde de speler de gele kaart. Verder ging alles op spelregelgebied naar wens.”

Volgens Robin Straub waren de spelers, begeleiders en toeschouwers sportief en was er ruimte voor humor tijdens de wedstrijd. “Ja, dat was er zeker. Een speler riep na een duel ‘scheids, hij glijdt te ver door’, waarop ik antwoordde ‘ dat mijn vriendin dat ook vannacht had gezegd’. Daar werd smakelijk om gelachen, op de juiste manier pikte men dit op.”De sfeer na afloop was prima. “Hartstikke goed, zelfs. Ik kreeg 25 handen, met de grote complimenten van de spelers, trainers en assistenten. Dat was dus met een grote smile op het gezicht van het veld af richting kleedkamer.” Volgende week gaat de reis van Robin Straub naar Wateringen voor de wedstrijd KMD O15 1-RKDEO O15 2 (competitie eerste klasse West 2