Laatste fluitsignaal: Martin de Witte

Laatste fluitsignaal: Martin de Witte

ROTTERDAM – De scheidsrechter. Een niet te onderschatten onderdeel van het amateurvoetbal. Daarom wordt er voortaan op maandag bij de website www.regiorijnmondvoetbal.nl naar de mening en ervaringen van de man in het zwart. Hoe heeft hij of zij hun wedstrijd in het weekeinde  beleefd? Was hij zelf tevreden, hoe was de sfeer van de wedstrijd en hoe reageerden de beide elftallen plus het publiek? Was de arbiter van dienst foutloos of toch kritisch op zichzelf? Deze week in samenwerking met SOM, Scheidsrechters op Maat: Martin de Witte.

Wedstrijd: CVV Berkel – MVV’27

Klasse: derde klasse B Plaats: Berkel en Rodenrijs

Sportpark: Het Hoge Land

Tenue: Adidas EK 2012 zwart

Fluit: Fox 40

Voorbeeld: geen

Toeschouwers: 100-120

Kaarten: 5x geel, 1x rood (direct)

Algehele indruk: Het was geen wedstrijd van hoog niveau, echter wel een waarin beide teams de nodige inzet op het veld tentoon spreidden, waardoor het zeker geen saaie wedstrijd werd.

“Voor deze wedstrijd waren de belangen voor beide elftallen duidelijk: er moest gewonnen worden om uit de onderste regionen van deze derde klasse poule te komen. Dit resulteerde in een fel begin van beide elftallen. Voor mij als scheidsrechter is het dan heerlijk dat de 0-1 voor MVV’27 voortkwam uit een gegeven voordeel van mijn kant. Een duidelijke overtreding op een aanvaller van MVV’27, ik zag op datzelfde moment vanaf de zijkant een andere speler van MVV’27 opstomen, dus ik gaf voordeel. De bal werd voorgegeven en verdween in het doel. Dit soort voordeelsituaties zijn voor scheidsrechters top. De rest van de wedstrijd ging redelijk gelijk op. Er werd niet altijd goed gevoetbald, maar de inzet die op het veld werd gebracht, maakte de wedstrijd zeker het kijken waard denk ik.

Ik heb zelf een goed gevoel aan de wedstrijd over gehouden. Conditioneel ging het goed, ik kon alles goed bijlopen en zat kort op de situaties. Hierdoor kon ik voor mezelf duidelijke waarnemingen doen, en is de acceptatie in het veld over het algemeen vrij groot. Ik vind dat ook altijd belangrijk: een goede conditie is mijns inziens een van de belangrijkere dingen voor scheidsrechters. Met een goede conditie kan je als scheidsrechter daar zijn waar nodig, om zodoende een goede waarneming te doen of goed overzicht van een situatie te kunnen verkrijgen.”

 

 

 

Lees meer over club: Berkel
Lees meer over club: MVV'27
Lees meer over de spelers: