Laatste Fluitsignaal: Louis Wagner

Laatste Fluitsignaal: Louis Wagner

Rotterdam – De scheidsrechter. Een niet te onderschatten onderdeel van het amateurvoetbal. Daarom wordt er voortaan op maandag bij de website www.regiorijnmondvoetbal.nl naar de mening en ervaringen van de man in het zwart. Hoe heeft hij of zij hun wedstrijd in het weekeinde  beleefd? Was hij zelf tevreden, hoe was de sfeer van de wedstrijd en hoe reageerden de beide elftallen plus het publiek? Was de arbiter van dienst foutloos of toch kritisch op zichzelf? In samenwerking met SOM, Scheidsrechters op Maat. Deze week: Louis Wagner.

Wedstrijd: Vitesse Delft -FC Binnenmaas

Klasse: vriendschappelijk

Plaats: Delft

Tenue: Nike, Arag

Fluit: Pearl Black Fox

Voorbeeld: Mijn vader

Toeschouwers: 250

Eindstand: 2-0

Kaarten: geen

Algehele indruk: Sfeervol, sportief, vriendelijk en gezellig.

Het was een bijzondere week voor Louis Wagner. Vorige week zondag floot hij nog de beladen wedstrijd tussen SC Woerden en De Zouaven in de eerste klasse van het zondagvoetbal (foto: Justin Egberts Fotografie), nadat hij dezelfde dag nog was teruggekeerd van een korte vakantie met zijn gezin in Limburg. Hij werd de man van de wedstrijd, omdat hij een bijna foutloze wedstrijd floot. Daarvan nog nagenietend bereikte de ervaren arbiter met het onvervalste Haagse accent daags erna het trieste bericht van het overlijden van zijn vader.

“Het hakte er in, maar ik wist dat ik gewoon de dingen moest blijven doen die ik normaal ook zou doen. Oók het leiden van de al geruime tijd geplande vriendschappelijke wedstrijd van afgelopen zaterdag,” aldus Wagner. “Mijn vader was mijn maatje. Hij zei ‘Louis, wat er ook met mij gebeurt, gewoon gaan fluiten.’ Het was zijn wens en die heb ik vervuld door Vitesse Delft-FC Binnenmaas te fluiten.”

Gedurende zijn 44-jarige carrière als KNVB-arbiter volgde Wagner senioren zijn zoon tot zijn laatste levensdag op de voet. Het nieuws over het overlijden had ook de beide verenigingen bereikt. Daarop besloten Zowel Vitesse Delft als FC Binnenmaas uit eerbied en respect voor de overleden voetballiefhebber de gehele wedstrijd rouwbanden te dragen. Tot grote waardering van Wagner. “Ik vond dat een prachtig gebaar. Ik werd door Vitesse Delft al direct goed opgevangen. Dat was heel fijn. Er is tijdens de wedstrijd ook helemaal niets gebeurd. De sfeer was prima. Iedereen had er ook zin in om lekker te voetballen. Na afloop kreeg ik van alle spelers een hand. Ook toeschouwers en bestuurders van de beide clubs kwamen naar me toe om me de hand te schudden. Ik ben iedereen daar heel dankbaar voor.”

Lees meer over club: FC Binnenmaas
Lees meer over de spelers: