Laatste Fluitsignaal: Leroy Pen

Laatste Fluitsignaal: Leroy Pen

ROTTERDAM – De scheidsrechter. Een niet te onderschatten onderdeel van het amateurvoetbal. Daarom wordt er voortaan op maandag bij de website www.regiorijnmondvoetbal.nl naar de mening en ervaringen van de man of vrouw in het zwart gevraagd. Hoe heeft hij of zij de wedstrijd in het weekeinde beleefd? Was hij zelf tevreden, hoe was de sfeer van de wedstrijd en hoe reageerden de beide elftallen plus het publiek? Was de arbiter van dienst foutloos of toch kritisch op zichzelf? In samenwerking met SOM, Scheidsrechters op Maat. Deze week: Leroy Pen.

Wedstrijd: Berkel (vr) – DSVP (vr)

Klasse: Zaterdag tweede klasse B

Plaats: Berkel en Rodenrijs

Scheidsrechterstenue: Nike paars

Fluit: Fox 40 classic

Voorbeeld: Niemand specifiek

Toeschouwers: Behoorlijk veel, omdat het een kampioenswedstrijd was

Eindstand: 2-1 (1-1)

Kaarten: 1 x geel

Algehele indruk: Een sportieve wedstrijd waar veel op het spel stond voor Berkel. Bij winst zouden ze kampioen zijn. Qua sfeer was het ook zeker een kampioenswedstrijd. Veel publiek was er op de been en je merkte de spanning bij het publiek en in de commissiekamer ook omdat, de speelsters van DSVP de buren waren en dit team als het voor Berkel anders mocht lopen zelf ook nog kampioen zou kunnen worden. Leroy Pen (midden) is een jonge, leergierige en goedlachse arbiter. Hij straalt uit dat hij lol in zijn hobby heeft, maar kan ook heel goed laten merken dat als scheidsrechter besluiten nemen een serieuze zaak kan zijn.

De fluitist uit het streekdorpje Woerdense Verlaat in het midden van het Groene Hart had dit weekend geen makkie. Beide elftallen gingen voor de volle winst. Maar hij voelde zich in Berkel en Rodenrijs al snel ‘thuis’. “Ik werd uitstekend ontvangen en begeleid. Alles wat ze konden regelen hebben ze buiten gewoon goed gedaan. Tot ver na het laatste fluitsignaal was de verzorging door de organiserende vereniging Berkel optimaal. ” De start van de beladen vrouwenvoetbalmatch was volgens Leroy Pen anders dan anders. “Ik had voor het eerst een ‘pupil van de week’. Gelukkig ben ik al een keer met een andere scheidsrechter meegelopen, die dat ook had meegemaakt, zodat ik dit kon toepassen op de wijze hoe hij dit aangepakt heeft. Volgende keer mag de ‘pupil van de week’ van mij ook tossen tussen beide teams.”

De titelstrijd tussen Berkel en DVSP was volgens Leroy Pen ‘een sportieve wedstrijd met een normaal acceptatie niveau’. In de tweede helft merkte hij wel toenemende, maar gezonde spanningen op. “Richting het einde van de wedstrijd probeerde Berkel de wedstrijd slim uit te spelen en hoorde ik telkens vanuit het publiek roepen dat het tijd was.  De spanning zat er goed in. Aan de reacties van beide teams na de wedstrijd kon ik ook merken dat het een sportieve en leuke wedstrijd is geweest, met twee teams die met elkaar gelijk op gingen. De sfeer was goed, omdat Berkel kampioen geworden was en dat ze dit ook nog thuis voor elkaar gekregen hebben.” DVSP toonde karakter door daar ook vrede mee te hebben en de kersverse kampioenen te feliciteren.

“Aankomende week wordt een drukke week, op dinsdagavond 5 april vlaggen voor Jeugdplan Nederland in Langeraar bij Altior, ingedeeld door de KNVB. Op woensdagavond 6 april leid ik Sportief 2 – Rohda’76 2 en zaterdag 9 april reis ik naar Voorschoten om de wedstrijd Voorschoten’97 C1 – Smitshoek C1 te fluiten”, zo besluit Leroy Pen zijn relaas.

Lees meer over club: Berkel
Lees meer over de spelers: