Laatste fluitsignaal: Jeroen Agterberg

Laatste fluitsignaal: Jeroen Agterberg

ROTTERDAM – De scheidsrechter. Een niet te onderschatten onderdeel van het amateurvoetbal. Daarom wordt er voortaan op maandag bij de website www.regiorijnmondvoetbal.nl naar de mening en ervaringen van de man in het zwart. Hoe heeft hij of zij hun wedstrijd in het weekeinde  beleefd? Was hij zelf tevreden, hoe was de sfeer van de wedstrijd en hoe reageerden de beide elftallen plus het publiek? Was de arbiter van dienst foutloos of toch kritisch op zichzelf? Deze week in samenwerking met SOM, Scheidsrechters op Maat: Jeroen Agterberg

Wedstrijd: MaasstadTediro – Meeuwenplaat

Klasse: Derde klasse C

Plaats: Rotterdam

Sportpark: Varkenoord

Tenue: Nike geel-zwart

Fluit: Tornado 2000

Voorbeeld: Geen

Toeschouwers: 80

Eindstand: 5-3

Kaarten: Vier gele kaarten

Algehele indruk: Ik ben redelijk tevreden. Moment na 3-0 voor MaasstadTediro was erg triest. De grensrechter van Meeuwenplaat stopte per direct door de opmerkingen van zijn eigen ploeg.

“Ik heb persoonlijk een goed gevoel aan de wedstrijd overgehouden. Dat heb ik normaal toch wel, maar als ik terug kijk op deze wedstrijd zou ik mijzelf een acht geven. Ja, ik was tevreden, bijvoorbeeld over de voordeelregel die ik bij 5-2 goed toepaste. Dat zijn momenten dat een scheidsrechter tevreden kan zijn over zijn beslissing in de wedstrijd. Enige minpunt van de wedstrijd in Rotterdam was het feit dat de grensrechter van Meeuwenplaat er bij 3-0 direct mee stopte. De bank van zijn eigen club ging tekeer over het derde doelpunt. Zij vonden dat hij voor buitenspel had moeten vlaggen. Ik heb hem later op Facebook nog een bericht gestuurd, want ik heb hem na de wedstrijd niet meer getroffen. Hij vertelde mij dat hij als KNVB scheidsrechter geen zin had om mij te bedonderen langs de lijn. Dat leverde hem zo veel kritiek op dat hij heeft besloten niet meer voor Meeuwenplaat te vlaggen. Triest. Net zo goed als de scheidsrechter die bij een andere wedstrijd in de derde klasse C werd geschopt. En dat in de week van de scheidsrechter. Maar ik blijf door gaan zo lang ik er plezier aan beleef. Komend weekeinde staat SV Ommoord-Haastrecht op het programma. Ik kijk er weer naar uit.”

 

Lees meer over club: MaasstadTediro
Lees meer over club: Meeuwenplaat