Laatste Fluitsignaal: Ferdinand Nabi

Laatste Fluitsignaal: Ferdinand Nabi

ROTTERDAM – De scheidsrechter. Een niet te onderschatten onderdeel van het amateurvoetbal. Daarom wordt er voortaan op maandag bij de website www.regiorijnmondvoetbal.nl naar de mening en ervaringen van de man in het zwart gevraagd. Hoe heeft hij of zij hun wedstrijd in het weekeinde beleefd? Was hij zelf tevreden, hoe was de sfeer van de wedstrijd en hoe reageerden de beide elftallen plus het publiek? Was de arbiter van dienst foutloos of toch kritisch op zichzelf? In samenwerking met SOM, Scheidsrechters op Maat. Deze week: Ferdinand Nabi.

Wedstrijd: Oliveo 2 – VUC 2

Klasse: Reserve eerste klasse

Plaats: Pijnacker, De Groene Wijdte.

Scheidsrechterstenue: Nike groen 2015-2016

Fluit: Tornado 2000

Voorbeeld: Howard Webb en Pierluigi Collina

Toeschouwers: 20

Eindstand: 2 – 2

Kaarten: Zes gele kaarten. Twee voor de thuisploeg, vier voor de gasten.

Algehele indruk: twee ploegen die wilden voetballen, alleen de wind was een spelbreker.

Het was een heel druk en bijzonder weekend voor Ferdinand Nabi. Zaterdag vlagde hij nog bij de wedstrijd tussen de B-jeugd van FC Utrecht B1 – Vitesse, die op Sportpark Zoudenbalch onder leiding stond van Jacques van Schooneveld. En zondag stond voor de fluitende Barendrechter, die regelmatig actief is voor Scheidsrechters op Maat en de Regio Rijnmond Cup, de top vier-wedstrijd van de reserves van Oliveo en VUC (de nummers 1 tegen 4) op het programma. “De wedstrijd ging redelijk goed. Ik ben wel kritisch op mezelf, want het kan altijd beter,” aldus Nabi.

“De match verliep gelijk op, beide teams gaven elkaar nauwelijks duimbreedte toe. Dat leverde diverse spannende momenten op. Maar omdat de wind het spelverloop bij vlagen beïnvloedde deden zich ook onverwachte situaties voor. Bij een vrije trap voor VUC schoot de nemer de bal richting de hoekvlag, maar door de wind gedragen belandde deze nog bijna in de kruising. De alerte doelman reageerde katachtig en verwerkte de bal tot een hoekschop.” Over zijn eigen prestatie was Ferdinand Nabij tevreden. “Het lopen ging voor mij goed, niet alleen in de as, maar ook week ik er soms meer van af, om het spel als het nodig was van dichtbij te volgen. Daarmee volgde ik een tip van een goede collega en vriend op. Veel wil ik – als ik terugkijk – naar aanleiding van déze wedstrijd niet specifiek verbeteren, het is meer de puntjes op de ‘i’ zetten.”

De wedstrijd eindigde in puntenverlies voor de koploper, de bezoekende ploeg leek spekkoper. Ondanks het aantal officiële waarschuwingen was de sfeer goed. Wel viel Nabi één ding op, wat hem hoogst verbaasde. “Niet dat deze werden betwist of zo, maar klaarblijkelijk dacht men dat er als men het netjes zou vragen, dat er nog wel wat na afloop voor hen te halen viel. Dat spelers na de wedstrijd aan de scheidsrechter vragen om de gegeven gele kaarten weg te laten, daar sta ik toch met een mond vol tanden van te kijken. Daar begin ik ook niet aan,” aldus de Barendrechter.

 

 

Lees meer over de spelers: