Laatste Fluitsignaal: Erik de Winter

Laatste Fluitsignaal: Erik de Winter

ROTTERDAM – De scheidsrechter. Een niet te onderschatten onderdeel van het amateurvoetbal. Daarom wordt er voortaan op maandag bij de website www.regiorijnmondvoetbal.nl naar de mening en ervaringen van de man in het zwart gevraagd. Hoe heeft hij of zij hun wedstrijd in het weekeinde beleefd? Was hij zelf tevreden, hoe was de sfeer van de wedstrijd en hoe reageerden de beide elftallen plus het publiek? Was de arbiter van dienst foutloos of toch kritisch op zichzelf? In samenwerking met SOM, Scheidsrechters op Maat. Deze week: Erik de Winter.

Wedstrijd: Piershil – Groote Lindt

Klasse: Tweede klasse

Plaats: Piershil

Scheidsrechterstenue: Nike (officiële Eredivisie KNVB scheidsrechter tenue)

Fluit: Fox Sonik Blast CMG

Voorbeeld: Heb ik niet, ben wel zeer gecharmeerd van de manier van fluiten van Nijhuis.

Toeschouwers: 48

Eindstand: 4-0 (1-0)

Kaarten: Een,  nummer 7 Groote Lindt

Algehele indruk: sportief duelErik de Winter fluit al geruime tijd voor de KNVB. Een zeer ervaren scheidsrechter, die op het speelveld zijn mannetje staat. Want als De Winter op het veld de leiding in handen neemt en de voetballers hun hobby laat beoefenen, dan zit dat spelregel kundig wel snor. De wedstrijd tussen Piershil en Groote Lindt benaderde hij zoals elke andere ontmoeting tussen twee voetbalclubs. Op tijd aanwezig en melden bij de thuisorganisatie.

“Over de ontvangst en verzorging door de ontvangende club ben ik zeer te spreken. Daar kan menige vereniging nog een puntje aan zuigen.” Over de wedstrijd: “Het was door het slechte veld moeilijk om te voetballen. Dit zag je terug in het niveau van de wedstrijd. Ik werd regelmatig afgeleid door de begeleiding van Groote Lindt, waardoor ik soms zelfs spelsituaties miste op het veld. Moest moeite doen om me te blijven focussen.”

Opmerkelijke momenten tijdens de wedstrijd waren er niet zozeer voor De Winter. “Meer ‘het leermomentje’ voor mijzelf. Reageren op wat vanaf de bank wordt geroepen en daardoor een spelsituatie missen op het veld. Dat is balen!”Volgens de opvallend en smaakvol besnorde arbiter waren de spelers naar elkaar toe sportief. “De wedstrijd verliep respectvol, dat spelers elkaar overeind helpen na een overtreding zegt vaak al genoeg.”

En dat er ook ruimte is voor humor, daar zorgt De Winter wel voor. En dan maakt het niet uit of er 48 of 48.000 toeschouwers langs de lijn staan. “Een speler van Groote Lindt verbeterde mij met betrekking tot mijn Nederlands; Ik riep na een foutieve spelhervatting ‘overnieuw’. De speler reageerde met ‘u bedoelt opnieuw?’, waarop ik antwoordde met ‘ik vind je vrij bijdehand voor iemand die 3-0 achter staat’. Na het laatste fluitsignaal, na 90 minuten voetballen moet je kunnen relativeren”, aldus Erik de Winter. “Daar heeft de verliezende vereniging vaak wat moeite mee.” Maar daar staat de inwoner van Rozenburg helemaal boven.

 

 

Lees meer over de spelers: