Laatste Fluitsignaal: Assad Sayed

Laatste Fluitsignaal: Assad Sayed

ROTTERDAM – De scheidsrechter. Een niet te onderschatten onderdeel van het amateurvoetbal. Daarom wordt er voortaan op maandag bij de website www.regiorijnmondvoetbal.nl naar de mening en ervaringen van de man in het zwart. Hoe heeft hij of zij hun wedstrijd in het weekeinde  beleefd? Was hij zelf tevreden, hoe was de sfeer van de wedstrijd en hoe reageerden de beide elftallen plus het publiek? Was de arbiter van dienst foutloos of toch kritisch op zichzelf? Deze week in samenwerking met SOM, Scheidsrechters op Maat: Assad Sayed.

Naam: Assad Sayed

Wedstrijd: EBOH – Sparta (AV)

Klasse: Derde klasse C

Uitslag: 4-4

Sportpark: Schenkeldijk

Tenue: Geheel zwarte Nike

Fluit: Molten Valkeen

Voorbeeld: Nicola Rizzoli (Italiaanse topscheidsrechter)

Toeschouwers: Tussen de honderd en 150 stuks

Kaarten: Twee gele kaarten voor EBOH (diezelfde speler ontving 2 keer geel, dus rood) en Sparta ontving twee gele kaarten

Algehele indruk: Het was een wedstrijd van hoog niveau, ondanks dat zij beiden in de middenmoot stonden. Beide ploegen wilden voetballen, waardoor het zeker voor de neutrale toeschouwers zeker geen saaie wedstrijd was om naar te kijken.

Voor deze wedstrijd waren de belangen voor beide elftallen duidelijk: Beiden moesten winnen om aansluiting te krijgen met de middenmoot. Voor mij was scheidsrechter was het heerlijk om beide ploegen te kunnen laten voetballen waar het kon. Sparta begon goed en creëerde een aantal kansjes, maar het was EBOH dat brutaal de leiding nam en ook binnen een half uur uitliep na een 3-0 voorsprong wat overigens zeer verdiend was. Ik als scheidsrechter genoot van de wedstrijd en zag Sparta terugkomen na een 3-1 en dat was tevens de ruststand. Na de rust kreeg EBOH linksback zijn tweede gele kaart, dus rood door het ontnemen van een veelbelovende aanval. Waar ik dacht dat Sparta nu wel een beetje terug zou komen in de wedstrijd, kwam EBOH op een 4-1 voorsprong en toen dacht iedereen dat de wedstrijd gespeeld was. Echter knokte Sparta zich terug in de laatste minuut tot 4-4 en dat was ook zeker niet onverdiend en tevens de eindstand. Persoonlijk kan ik terugkijken op een zeer leuke en tevens een goede wedstrijd, waarbij alles erin zat wat voetbal zo leuk maakt. Dit werd ook bevestigd door beide partijen, bestuursleden wat toch altijd leuk is om te horen.

Lees meer over de spelers: