Kocatepe voelt zich slachtoffer berichtgeving

Kocatepe voelt zich slachtoffer berichtgeving

ROTTERDAM – Tweedeklasser Kocetape voelt zich slachtoffer van de berichtgeving over het staken van Hekelingen (2) – Kocatepe (2) in de media. De Rotterdamse club heeft de daders die door de politie zijn meegenomen voor verhoor overigens geschorst. Maar de Rotterdamse club vindt afgezien daarvan dat het in de rol van verdachte is geplaatst en verweert zich op haar eigen website met het volgende statement:

“Op zondagavond 13 maart is het bestuur van Kocatepe bij elkaar gekomen om te praten over de ongeregeldheden eerder op de dag bij de wedstrijd Hekelingen 2 – Kocatepe 2. Helaas is die wedstrijd, in de 60-ste minuut bij een 1-2 stand, ontaard in een massale vechtpartij tussen beide elftallen. Uit de verklaringen van de eigen technische staf en spelers is vernomen dat de gemoederen hoog zijn opgelopen nadat een ´donkere´ speler van RVV Kocatepe door de grensrechter van de tegenpartij racistisch is bejegend. De overige team spelers probeerden voor de eigen speler op te komen en hierdoor ontstond de vechtpartij.

Als club betreuren wij de gebeurtenissen bij de wedstrijd en keuren elk vorm van discriminatie en fysieke geweld af. Er zal aangifte gedaan worden bij de politie. Direct na de vechtpartij is de politie van Spijkenisse gearriveerd en zijn uiteindelijk 2 spelers van Kocatepe meegenomen door de Politie. De rest van het team moest per direct het terrein van Hekelingen verlaten. Om 21.30 uur in de avond (ongeveer 9 uur later) zijn onze twee spelers vrijgelaten. Helaas zijn ook bij Kocatepe slachtoffers gevallen. Er zijn spelers die in de loop van de dag voor medisch onderzoek een bezoek hebben gebracht aan het ziekenhuis. Er zal ook aangifte worden gedaan bij de Politie door een aantal spelers.

Na afloop van de wedstrijd hebben wij in de media (Telegraaf en AD) met verbazing de gebeurtenissen nagelezen. Wij betreuren de berichtgeving in de media, waarin alleen de club Hekelingen als slachtoffer is genoemd en Kocatepe de dader. Door de media zijn wij als club niet benaderd en hebben wij ons verhaal niet kunnen doen. Elk onenigheid tussen 2 partijen heeft naar onze mening ook twee verhalen.  Maar helaas is wederom eenzijdig berichtgeving geplaatst. Jammer genoeg werken zulke éénzijdige berichten heel erg negatief en stigmatiserend en worden vooral vooroordelen bevestigd.

Vanuit bestuur van Kocatepe hebben wij alle betrokken spelers en technische staf gevraagd om schriftelijk hun verhaal te doen. De betrokken spelers zijn tot dat het onderzoek door de KNVB is afgerond voorlopig op non-actief gezet. (Niet trainen en niet spelen). Vanuit het bestuur van RVV Kocatepe is besloten om in het belang van het onderzoek over het incident verder geen uitlatingen richting pers te doen. Wij wachten het onderzoek van de KNVB met vertrouwen af. Wij vragen onze leden, in belang van dit onderzoek, niet te reageren in de pers of sociale media.”

 

Lees meer over club: Kocatepe