KNVB straft SC Amstelwijck met degradatie: 0-3

KNVB straft SC Amstelwijck met degradatie: 0-3

DORDRECHT – De KNVB heeft Sportclub Amstelwijck bestraft met een 0-3 nederlaag in de finale van de nacompetitie tegen Heukelum.

Het gevolg daarvan is dat de Dordtse club uit de tweede klasse naar de derde degradeert. De plaats van de formatie van trainer Rene Scholts wordt ingenomen door Heukelum. De finale van de nacompetitie tussen beide clubs ontspoorde zes minuten voor tijd bij een stand 2-2 volledig. De Zeeuwse arbiter Wattel moest onder politiebegeleiding van het veld van SC Amstelwijck worden gehaald.

Sportclub Amstelwijck moest het duel met Heukelum winnen om zich te handhaven in de tweede klasse. Bij een 2-0 voorsprong zag het daar ook naar uit. Maar na een rode kaart, strafschip en de gelijkmaker vanaf elf meter schoot de vlam in de pan. Het staken van de wedstrijd bij 2-2 leverde de Dordtse club veel kritiek op.

Er werd zelf gefilosofeerd over opheffing van Sportclub Amstelwijck. De degradatie naar de derde klasse zal voor de fusievereniging van Fluks en Merwede zeker niet bijdragen aan een betere toekomst aan de Laan van Londen.

Lees meer over club: SC Amstelwijck