Alle teams Hargasport direct uit competitie

SCHIEDAM – De KNVB lijkt de stok te hebben gevonden om Hargasport alsnog te slaan. De Schiedamse club die via de rechter terug aan tafel kwam bij de tuchtcommissie van de voetbalbond werd met alle teams uitgesloten voor deelname aan de competitie naar aanleiding van het staken van de wedstrijd tussen het vierde elftal van Hargasport tegen de zevende keus van DEHMusschen begin maart.

Hargasport-voorzitter Pinas is boos. Heel boos. “En dan druk ik mij heel netjes uit. Er zijn twee excessen geweest. Naast het staken van de wedstrijd Quintus tegen de zaterdagselectie van Hargasport is er ook wat gebeurd in het duel tussen DEHMusschen 7-Hargasport 4. Dat bewuste elftal van onze vereniging is daarop door het bestuur van Hargasport direct uit competitie genomen. Dat was volgens ons de enige juiste manier om te handelen. Daar worden we nu met terugwerkende kracht alsnog voor gestraft. Zogenaamd omdat er meerdere excessen hebben plaatsgevonden. De andere elftallen van de club, zoals de zondagselectie en het derde elftal van de zondagafdeling, die nog meedoen om de prijzen zijn nu de dupe van de actie van de KNVB. Dit is ronduit belachelijk.”

Hargasport gaat daarom tegen de uitsluiting van alle elftallen van de club officieel in beroep. Voorzitter Pinas heeft inmiddels overleg gehad met de advocaat van de club. “Wij liggen ons hier niet neer bij het besluit van de KNVB. Wij zullen een spoedzitting aanvragen, want het seizoen duurt nog maar een paar weken en we willen duidelijk over de rechtmatigheid van deze beslissing. Hargasport wordt door de tuchtcommissie zwaar gedupeerd. Ik heb het vermoeden dat wij zwaarder worden gestraft dan welke andere club dan ook. De bond wil kennelijk iets bewijzen. We laten het er daarom zeker niet bij zitten.”