Klupp-man Jermay de Nijs (Zwervers)

Klupp-man Jermay de Nijs (Zwervers)

CAPELLE  AAN DEN IJSSEL – Zijn transfer van het Capelse Zwervers naar Nieuwerkerk was al middels een overschrijvingsformulier bekrachtigd en wereldkundig gemaakt. Desondanks besloot Jermay de Nijs enkele weken later om de overgang naar sportpark Dorrestein af te blazen. “Het is geen kwestie van spijt. Ik heb met Oscar Biesheuvel bij Zwervers gewerkt dus wist waar ik naar toe ging. Maar toen de club weer ging winnen en men moeite deed om mij te houden, heb ik de knoop doorgehakt om bij Zwervers te blijven. Geen kwaad woord over Nieuwerkerk, maar dit is mijn club.”

Vlak voor de training van de debutant in de eerste klasse, die zich dit seizoen knap op dit niveau weet te handhaven, ontvangt De Nijs de set die hoort bij de titel van Klupp-man uit handen Alberto Andrade Dias. “Waardering is voor een voetballer altijd leuk. Ik ben bij www.regiorijnmondvoetbal.nl ook genomineerd voor beste linker spits van het seizoen. Het is niet het belangrijkste, maar zeker niet vervelend,” aldus de topscorer van de Capellenaren. De Nijs raakte vroeg in het seizoen geblesseerd en in die fase besloot trainer Jos van Eck zijn positie in de dug-out te verruilen voor de schoolbanken. Zwervers werkte zich zonder de voormalige oefenmeester van FC Dordrecht en Sparta, maar met diens opvolger Patrick Kok uiteindelijk op naar een stabiele middenmoter.

De wederopstanding van Zwervers heeft veel te maken met de rentree van De Nijs. Hij heeft in de laatste elf wedstrijden gescoord en staat inmiddels op vijftien treffers voor dit seizoen. “Wat er voor de winterstop niet was, is er na de winterstop juist. De spelersgroep is een eenheid en er worden weer punten geheid. Twee factoren die in het voetbal een belangrijk verschil kunnen maken. Dat is bij Zwervers wel gebleken,” aldus De Nijs. De snelle, diepgaande spits, met scorend vermogen, liet zich door elftalleider Rob Naaktgeboren en de toekomstige trainer Ben Spork uiteindelijk overhalen om de club uit Capelle aan den IJssel trouw te blijven. “Natuurlijk streelt het je ego als mensen moeite doen om je voor de club te behouden. Ik heb alles na een paar gesprekken nog eens op een rijtje gezet en toen toch besloten om Nieuwerkerk af te zeggen. Vervelend, maar eerlijk.”

De 21=jarige Capelse dakdekker vervolgt: “Ik ben in de jeugd van Excelsior begonnen en via Sportclub Feyenoord uiteindelijk bij Zwervers terecht gekomen. Inmiddels is dit mijn zesde seizoen in het eerste elftal. Ik ken hier bij de club iedereen. De sfeer is goed en ik voel mij er op het gemak. Dat is belangrijk, want een carrière in het betaalde voetbal heb ik inmiddels wel uit mijn hoofd gezet. Maar een avontuur in de Topklasse zou mij nog kunnen verleiden om bij de club te vertrekken. Maar  tot op heden ben ik nog nooit benaderd. Via mijn opa, die al dertig jaar bij Capelle rondloopt, heb ik begrepen dat mijn naam wel eens is gevallen. Concreet is het echter nooit geworden. Tot die tijd is Zwervers een prima club. Zeker nu we een nieuwe accommodatie krijgen. Het wordt prachtig.