Klupp-man: Arij van Bree (Zwaluwen Vl)

Klupp-man: Arij van Bree (Zwaluwen Vl)

VLAARDINGEN – Ooit mocht zijn vader Leen van Bree onder geen beding uitkomen voor Zwaluwen Vlaardingen, hoe zeer hij dat ook wilde. Dit enkel en alleen omdat het gezin Van Bree nu eenmaal onder de rook van het roemruchte Fortuna Vlaardingen woonde. En dus werd daar ook als vanzelfsprekend gevoetbald. Nu, decennia later, wordt zoon Arij van Bree gezien als de verpersoonlijking van de succesvolle Zwaluwen-jeugdopleiding. Zowel binnen als buiten het veld is alles wat er telt zwart-wit. Reden voor www.regiorijnmondvoetbal.nl samen met Alberto Andrade Dias (rechts) van Klupp Sportwear om hem als de Klupp-man in het zonnetje te zetten.

Van Bree is een verenigingsman pur sang. Nadat hij vanaf de F-jeugd alle hoogste jeugdelftallen doorliep is hij nu al jarenlang een vaste waarde in de hoofdmacht van de ambitieuze hoofdklasser. Hiernaast  is de 26-jarige middenvelder al jaren actief als jeugdtrainer, is hij organisator van de jaarlijkse voetbalquiz en beschikt Zwaluwen mede door zijn initiatief over een geweldige zwart-witte tribune.

Door:Mischa Keemink

Buiten dat Van Bree geleidelijk is meegegroeid, met het zwart-witte vlaggenschip,  naar het een na hoogste amateurniveau van Nederland komt de clubliefde vooral tot uiting in het trainen van “zijn” D-pupillen. “Mijn hart ligt bij het jeugdvoetbal, hier is het voetbal en alles erom heen nog puur en zijn er geen randzaken  of andere  belangen dan die bal, heerlijk om die mannetjes aan het werk te zien.” Met belangen of randzaken  doelt  Van Bree naar de selectieperikelen die er bij een eerste elftal kunnen spelen. ”Spelers die gesprekken aangaan, of elk jaar van club veranderen omdat er ergens anders net iets meer te verdienen valt, ik ben er niet van, schiet er gewoon een paar in en je speelt, lukt dat niet, dan  moet je beter je best doen tot het wel lukt,” redeneert de Vlaardinger  nuchter.

Ook over het clubbeleid heeft de Kluppman van deze week, in het bezit van het UEFA-C diploma, een duidelijke mening: “Ik vind dat een voetbalvereniging de intentie moet hebben om op een zo hoog mogelijk niveau te spelen met zoveel mogelijk eigen jeugd, anders kun je net zo goed stoppen met opleiden. Op het moment dat de jeugd de stap naar het eerste niet kan maken moet je je als vereniging afvragen of je ten koste van alles een bepaald niveau moet handhaven.” Van Bree hoopt dat hij met zijn aanwezigheid bij het vlaardingse vlaggenschip een voorbeeld kan zijn voor jeugdspelers van Zwaluwen. ”Het is belangrijk dat de jeugd voorbeelden heeft  in een eerste elftal. Bij Zwaluwen hebben we buiten mijn persoontje ook nog Mario Nijg en Justin Perdijk bij de selectie rondlopen. Wij zijn allemaal afkomstig uit de eigen jeugd en langzaam meegegroeid naar hoofdklasse niveau. Uiteraard hoop ik dat ik een inspiratiebron kan zijn voor de jeugdleden. De eerste elftal-spelers van morgen.”

Van Bree kende als speler een hoop mooie momenten: Als hoogtepunt ziet hij het kampioenschap in de tweede klasse tijdens zijn tweede seizoen bij de selectie en natuurlijk de geweldige bekerwedstrijd tegen FC Twente op een uitverkocht thuisterein. “Waar ik dan vooral van kan genieten is het samenhorigheidsgevoel die bij dit soort mijlpalen naar voren komt. Iedereen is dan waanzinnig trots om bij de club Zwaluwen te horen en laat dat dan ook blijken door mee te helpen om zo’n geweldig evenement neer te zetten.”

Of we Van Bree ooit nog in een ander shirt dan zwart-wit zien spelen? “Ik speel nu voor het achtste jaar in het eerste en ben niet van plan om ooit nog de overstap te maken naar een andere club,tenzij dat ik echt niet aan spelen toe zou komen of ,met een knipoog, als zich een BVO zou melden. Alles is hier goed geregeld, het is een nette vereniging, ik ken bijna iedereen persoonlijk en er wordt buiten het voetbal om een hoop georganiseerd, dit is mijn club, hier voel ik mij thuis.” Het enige tenu wat ik buiten het zwart-wit van Zwaluwen Vlaardingen op dit moment zal dragen is het zwarte tricot wat beschikbaar is gesteld door Klupp, want de reden waarom ik dit gekregen heb daar ben ik heel trots op,” besluit Van Bree lachend.

Lees meer over club: Zwaluwen Vlaardingen