Klupp-held van de Week Arjo Peters (Victoria’04)

Klupp-held van de Week Arjo Peters (Victoria’04)

ROTTERDAM – De Klupp-held is iemand die door zijn vereniging is genomineerd vanwege zijn verdienste voor de vereniging. Iemand die in de schaduw feitelijk onvervangbaar is. De lijntrekker, schoonmaker, keukenhulp, barpersoneel, wasvrouw, materiaalman, vlagger, lid van de werkploeg of jeugdleider. Iemand die bereid is om zijn of haar tijd op te offeren in het belang van anderen. Iemand die nooit klaagt, niet om aandacht vraagt en bij nacht en ontij klaar staat. Iemand die het verdient om eens een schouderklopje te krijgen of door het Barendrechtse sportmerk Klupp sportwear in de schijnwerpers te worden gezet. De Klupp-held van deze Week is de bij leven al legendarische ex-speler van TSB en huidige sponsorcommissaris van het Vlaardingse Victoria’04, Arjo Peters.

Helaas is de voorzitter van de keuzecommissie van de Klupp-held van de Week, Pim Blokland, verhinderd om het kledingpakket aan Peters te overhandigen. Als hij door krijgt dat hij de titel heeft verdiend door een nominatie van iemand binnen de vereniging gaat hij lachen. “Wie wil er van mij af?” Er rolt een stevige lach door de bestuurskamer van de club die afgelopen weekeinde in de derde klasse HBSS op een stevige 5-1 nederlaag trakteerde. De doelman van de Schiedammers, die onlangs werden bestraft met twee winstpunten in mindering door het staken van de wedstrijd tegen Rockanje, is de zoon van Peters. Het was dus al een vreemd weekeinde voor de voorzitter van de sponsorcommissie maar de prijs voor Klupp-held van de Week zorgt voor extra hilariteit. “Ik heb vorige week op de website van www.regiorijnmondvoetbal.nl gelezen dat Joop Wijnholds een dag na het in ontvangst nemen van de prijs vertrokken is. Misschien is er iemand die mij duidelijk wil maken dat ik weg moet. Dat had hij ook gewoon zeggen in plaats van mij deze titel te bezorgen.”

Voorzitter Meindert Jongenengel schudt het hoofd lachend. “We willen deze man voor geen goud kwijt. Nee, deze Klupp-held moet nog lang voor de club Victoria’04 blijven. Daar hebben we veel plezier van.” Hij loop naar een houten kistje in de bestuurskamer. Daarin staat de zaterdag door de sponsorcommissie geschonken omroepinstallatie. “Daar zijn we hartstikke blij mee. Victoria’04 blijft in alle opzichten groeien. Niet alleen in het aantal leden, maar ook in de manier waarop we als club in de breedte groeien. Dus niet alleen kwantitatief, maar zeker ook kwalitatief.” Dat zijn woorden die Peters maar al te graag hoort. De voormalige speler van TSB ziet de club aan de rand van Vlaardingen graag uitgroeien tot een stabiele tweedeklasser. “Stabiel betekent met eigen jeugd. Geen doorgangshuis met jongens van buitenaf. Zonder die te diskwalificeren. Maar investeren in de jeugd en die proberen vast te houden. Wij gooien het beleid van de club niet om voor kortstondig succes. Wij hebben een visie en daar houden we aan vast.”

Er ontstaat een levendige discussie over clubs die het anders hebben gedaan en met welk rendement. Heden en verleden lopen door elkaar heen. Er bestaat geen gelijk en ongelijk, maar er zijn volgens de aanwezige in de bestuurskamer die vanaf de wand worden aangekeken door helden van weleer als Ove Kindvall en Hans Eikenbroek wel goede slechte voorbeelden. “Maar,” zo zegt Peters, “We moeten vooral naar onszelf kijken en blijven bouwen. Het verleden koesteren en de toekomst niet willen afdwingen op een manier die we bij andere clubs fout hebben zien gaan. Alle trainers van de F tot en met de A-jeugd krijgen van de club het aanbod om de cursus TC 3 te volgen op kosten van de club. Dat vinden we op de goede manier investeren,” aldus Peters.

Die kan nog mee weemoed terugdenken aan zijn tijd bij TSB, The Shell Boys, die misschien wel het mooiste complex van de regio Rijnmond hadden. “Wij hadden de allereerste sporthal op het eigen complex. Het was fantastisch voor werknemers van Shell en hun familieleden. Een prachtige tijd met het kampioenschap in de vierde klasse als hoogtepunt. Het was volgens mij in het seizoen 1971-’72. Om nooit te vergeten.” Maar TSB fuseerde in 2003 met Fortuna Vlaardingen tot Victoria’04. Volgens insiders een modelfusie. “Ach,” zegt Peters, “wat ik wel durf te zeggen dat we geen last hebben van bloedgroepen die blijven vasthouden aan het verleden. TSB en Fortuna zijn allemaal Victorianen geworden. En die Victorianen doen het goed. We zitten langzaam maar zeker aan de grens van de bespeelbaarheid van de velden. Dat is een luxe, maar ook een gevaar, want je wil geen kinderen wegsturen. We zouden daarom zeker voor de kleintjes nog graag een boardingveld willen aanleggen. Met het logo van de ING in het kunstgras, want we zijn vorig jaar benoemd tot ING club. Dat betekent drie jaar financiële steun en een soort van kwaliteitswaarborg voor de club.”

“Ja en daar kon de beste Kantine van 2015 van www.regiorijnmondvoetbal.nl en de Klupp-held van de Week nog wel bij. Schouderklopjes zijn altijd leuk. Jammer dat Pim Blokland er niet bij was, maar misschien komt hij nog een andere keer naar deze prachtige vereniging. Ik was een TSB’er en ben sinds 2003 een Victoriaan. Mooi tenue trouwens. Erg leuk van Klupp om dit te schenken. Er hadden wat mij betreft andere mensen ook deze eer mogen ontvangen, maar ik maak hier donderdag op de training wel de blits mee.”

 

 

Lees meer over de spelers: