Klupp-held van de Week: Karel van Suchtelen (OHVV)

Klupp-held van de Week: Karel van Suchtelen (OHVV)

ROTTERDAM – De Klupp-held is iemand die door zijn vereniging is genomineerd vanwege zijn verdienste voor de vereniging. Iemand die in de schaduw feitelijk onvervangbaar is. De lijntrekker, schoonmaker, keukenhulp, barpersoneel, wasvrouw, materiaalman, vlagger, lid van de werkploeg of jeugdleider. Iemand die bereid is om zijn of haar tijd op te offeren in het belang van anderen. Iemand die nooit klaagt, niet om aandacht vraagt en bij nacht en ontij klaar staat. Iemand die het verdient om eens een schouderklopje te krijgen of door het Barendrechtse sportmerk Klupp sportswear in de schijnwerpers te worden gezet.

Pim Blokland, het enige jurylid van de rubriek Klupp-held van de Week van de website www.regiorijnmondvoetbal.nl schudde het hoofd nogmaals. Bijna zestig jaar lid van een vereniging en geen enkele minuut in welk elftal dan ook gespeeld. Loyaliteit en clubliefde zonder bal. “De Klupp-held van de Week is elke week opnieuw een ontdekkingstocht in voetballand. Wat een pareltjes komen we in de regio Rijnmond tegen. Mensen die onvoorwaardelijk van hun club houden. Die hun vereniging door dik en dun steunen en bij nacht en ontij voor de vereniging klaar staan. Zonder tegenprestatie. Zonder vragen vooraf. Zonder schijnwerpers of applaus. Ik verbaas mij elke keer opnieuw over de prachtige verhalen achter mensen en hun club. Hun liefde, hun passie en hun vermogen om zich dienstbaar te maken. Deze week werd de Klupp-held van de Week op voorspraak van een trainer. Rafael Andrade maakte OHVV kampioen in de derde klasse, maar verloor de basis niet uit het oog. Voorzitter Karel van Suchtelen vormt onderdeel van die basis. De man met zeven kruisjes achter zijn naam weigert ondanks zijn leeftijd de club in de steek te laten. Hij zit als het moet af en toe nog op de grasmaaier en tapt indien nodig nog achter de bar een biertje voor de gasten in Oudenhoorn.

Van Suchtelen is aangenaam verrast door het bezoek van het enige jurylid van de rubriek die voor het seizoen 2015-2016 wordt afgesloten. De voorzitter van OHVV kent vanuit zijn voorkeur voor Feyenoord de voorzitter van de Vrienden van de winnaar van de KNVB-beker. Het eerste half uur van het gesprek beslaat daardoor een terugblik op het afgelopen seizoen van de Rotterdammers. Van Suchtelen stelt dat hij het veel makkelijker heeft gehad dan de voorzitter van de Vrienden van Feyenoord. “Wij hebben een goed seizoen achter de rug, met een goede trainer. Andrade is een uitstekende keuze geweest. Hij heeft het prima gedaan bij een club met 170 leden. Wij zijn heel tevreden en gaan het in de tweede klasse onder hem ook zeker goed doen. Andrade is een fijne vent en goede trainer. Hij heeft zijn zaakjes goed op orde en OHVV profiteert daarvan,” aldus Van Suchtelen. Die is aangenaam verrast met zijn nominatie voor de titel van de Klupp-held van de Week. “We hebben van www.regiorijnmondvoetbal.nl al De Taart ontvangen vanwege de titel en dan nu nog een prijs voor de voorzitter. Dit is echt een topseizoen,” knipoogt de preses naar jurylid Blokland. Maar na zijn lach zegt hij op serieuze toon. “Die prijs accepteer ik, maar dat tenue ga ik doorschuiven binnen de club. Er zijn mensen die nog veel meer werk doen voor OHVV dan de voorzitter van deze club. Mensen die misschien wat minder opvallen dan Van Suchtelen, maar zich altijd en overal inzetten voor de club. Ik ga dit tenue van Klupp sportswear, ziet er trouwens prachtig uit, op mijn beurt aan iemand schenken die het in mijn ogen nog meer verdient dan de voorzitter.”

Dat is moeilijk voor te stellen als Van Suchtelen de agenda doorlopt. Alleen op vrijdag is hij nooit op het complex van de club in Oudenhoorn te vinden. “Woensdagavond soms, maar verder alle dagen. Ik ga op zaterdag naar de jeugd kijken en op zondag altijd met het eerste mee naar uitwedstrijden. Of ik er ben er thuis. Ik heb nog niet zo lang geleden in het ziekenhuis gelegen. Dan ga je over dingen nadenken. Ik ben gedotterd en heb vier bypasses gekregen nadat ik na een ochtendje op de racefiets niet lekker werd. Ik word binnenkort zeventig en dan ga je wel eens de balans opmaken. Ik heb toen even gedacht om er mee te stoppen, maar we hebben bij OHVV al zo weinig mensen. De basis wordt gevormd door vier mensen waarvan ik er een ben. Die andere drie kan ik toch niet in de steek laten. Dat doen ze bij mij ook niet. Wij zijn maar een klein clubje met drie seniorenelftallen en vijf jeugdelftallen. Maar we doen het wel allemaal met elkaar en voor elkaar. Daarom vind ik het ook leuk om dit tenue door te schuiven naar een van de onvervangbare vrijwillegers van OHVV. Daarom was die Taart van bakker Dekker voor de titel van de club van www.regiorijnmondvoetbal.nl ook zo leuk. Daar heeft iedereen een lekker stuk van gegeten. en terecht want iedereen heeft een aandeel in dat kampioenschap gehad. Kan je trouwens nog even vermelden dat we nog hard op zoek zijn naar een secretaris.”

 

 

Lees meer over club: OHVV
Lees meer over de spelers: