Klupp-held van de Week: Henk Schotte (SC Feyenoord)

Klupp-held van de Week: Henk Schotte (SC Feyenoord)

ROTTERDAM – De Klupp-held is iemand die door zijn vereniging is genomineerd vanwege zijn verdienste voor de vereniging. Iemand die in de schaduw feitelijk onvervangbaar is. De lijntrekker, schoonmaker, keukenhulp, barpersoneel, wasvrouw, materiaalman, vlagger, lid van de werkploeg of jeugdleider. Iemand die bereid is om zijn of haar tijd op te offeren in het belang van anderen. Iemand die nooit klaagt, niet om aandacht vraagt en bij nacht en ontij klaar staat. Iemand die het verdient om eens een schouderklopje te krijgen of door het Barendrechtse sportmerk Klupp sportswear in de schijnwerpers te worden gezet. Het merk dat overigens steeds maar verder doorgroeit. Clubs als XerxesDZb, Hillegersberg, NBSVV, Hermes DVS, ZBVH, HBSS, Barendrecht, Hermandad, Steeds Hooger, OFB, NeptunusSchiebroek spelen in de regio Rijnmond al in Klupp. Maar landelijke gezien groeit het aantal verenigingen die in Klupp Sportswear spelen met twintig per seizoen. Laatste nieuwe klant na FC IJsselmonde is DBS uit Eindhoven.

Pim Blokland verontschuldigde zich als enig jurylid van de Klupp-held van de Week. “Het is de laatste weken erg druk. Vorige week had ik een eetafspraak met alle trainer van de Feyenoord Academy en de week er voor was er ook iets op dinsdagavond, waardoor ik geen vereniging kon bezoeken voor de Klupp-held. Maar ik beloof zo goed en kwaad al het in de agenda kan om Klupp-helden te blijven eren. Dus snel de draad weer oppikken. En weet je wat ik mij afgelopen weekeinde realiseerde, dat ik in de loop der maanden in de uithoeken van de regio Rijnmond ben geweest, maar misschien wel om de hoek ben vergeten. Natuurlijk wij zijn bij MaasstadTediro en Overmaas geweest, bij DRL, Hermandad en andere clubs op een steenworp afstand van de Kuip, maar nog nooit bij de amateurs van Feyenoord. En ik weet uit ervaring dat ook daar mensen zich dag en nacht inzetten voor de club met hetzelfde shirt als in de Kuip. Mensen die bij de Feyenoord-familie horen en daar best voor beloond mogen worden. De Sportclub Feyenoord is en blijft de amateurtak.”

Henk Schotte werd door voorzitter Wim Voots voorgedragen voor de titel van Klupp-held van de Week, nadat hij een klein beetje in gewetensnood kwam. “Door de een te kiezen, sla je de ander over. Dat is een gegevens, maar geen reden om dan niemand door Pim Blokland te laten huldigen als Klupp-held van de Week. Dat is geen diskwalificatie van de andere mensen binnen de organisatie, maar de schijnwerpers even op een persoon van wie we het eigenlijk allemaal normaal vinden dat die er altijd is, maar goed beschouwd is dat binnen een sportclub natuurlijk niet zo. Dat zijn wij met z’n allen zo gaan vinden, dus daarom steun ik het initiatief van Pim Blokland om dat soort vrijwilligers te belonen van harte. Wij bij de Sportclub hadden veel mensen die voor de titel van Klupp-held van de Week in aanmerking kwamen, maar Henk Schotte mag er met 36 dienstjaren op Varkenoord zeker voor in aanmerking komen.”

De winnaar werd nietsvermoedend naar Varkenoord gelokt en moest lachen toen hij Pim Blokland met het complete tenue van Klupp zag aankomen. “Waardering is altijd leuk. Natuurlijk heb ik in de Hand in Hand en het blad van de Sportclub gestaan. Ik heb bij VI achter de bar gestaan als Kantineheld, maar Klupp-held van de Week ontbrak nog op mijn palmares. Natuurlijk is waardering leuk, mits mensen maar beseffen dat de Sportclub leunt op veel meer mensen dan alleen Henk Schotte. Om te beginnen mijn vrouw Ellen, maar het is leuk om te zien dat je werk voor een club is opgevallen bij mensen als Wim Voots en Pim Blokland. Daar doe je het niet voor, maar het is wel leuk om het mee naar huis te mogen nemen. We vinden het allemaal leuk om waardering te krijgen voor wat we doen. Betaald, of onbetaald maakt daarbij niets uit,” aldus de Rotterdammer. Die kwam als voetbalvader bij Sportclub Feyenoord en vervulde ongeveer elke functie, behalve die van bestuurslid en trainer van de selectie. Verder was Schotte altijd wel ergens bij betrokken op Varkenoord. “speler van het eerste en tweede elftal. Maar ook leider, grensrechter, trainer van de C-, B- en A-jeugd. Scheidsrechter ben ik geweest, maar verreweg de meeste mensen kennen mij van achter de bar. Ik ben met mijn 55-ste bij KPN in de VUT gegaan, dus vervolgens alleen maar meer voor de club gaan doen. Maar toen ik nog manager was van de businessunit Sliedrecht stond ik al achter de bar, maar dat is in de loop der jaren alleen maar meer geworden.”

Samen met zijn vrouw Ellen doet Henk Schotte ook de inkoop voor de bar van Sportclub Feyenoord en is hij uitgegroeid tot een vaste waarde binnen de organisatie. Het bezoek van Pim Blokland weet hij dan ook te waarderen. “Ik hoop dat we van Mario Been met dit tenue voor zijn oude shirt mogen worden gefotografeerd. Dat moet kunnen want zowel Pim Blokland als ik zijn echte Feyenoorders. Hartstikke leuk om voor deze prijs in aanmerking te komen. Ik deel hem graag met mijn vrouw, want ook die staat dag en nacht voor de club klaar. Maar ja, Schotte en Sportclub Feyenoord wordt nu eenmaal in een adem genoemd. die horen bij elkaar. Dus leuk als de club je dan blijkt te hebben genomineerd en Pim Blokland je dan uitkiest voor de Klupp-held van de Week. Het wordt erg gewaardeerd. Zijn de kleine dingen in het leven die het extra glans geven.”

 

 

Lees meer over club: SC Feyenoord