Klupp-held van de Week: Glenn Batenburg (Zestienhoven)

Klupp-held van de Week: Glenn Batenburg (Zestienhoven)

ROTTERDAM – De Klupp-held is iemand die door zijn vereniging is genomineerd vanwege zijn verdienste voor de vereniging. Iemand die in de schaduw feitelijk onvervangbaar is. De lijntrekker, schoonmaker, keukenhulp, barpersoneel, wasvrouw, materiaalman, vlagger, lid van de werkploeg of jeugdleider. Iemand die bereid is om zijn of haar tijd op te offeren in het belang van anderen. Iemand die nooit klaagt, niet om aandacht vraagt en bij nacht en ontij klaar staat. Iemand die het verdient om eens een schouderklopje te krijgen of door het Barendrechtse sportmerk Klupp sportwear in de schijnwerpers te worden gezet.

Pim Blokland kon er eigenlijk zelf ook wel om lachen. Gelukkig niet gezegend met een groot ego, hoorde hij van de jongste Klupp-held van Week, de 17-jarige Glenn Batenburg, dat zijn opa niet wist wie Pim Blokland was. “Ik eigenlijk ook niet. Opa is voor Sparta, dus pas later thuis zei mijn vader dat het bijzonder was dat ik het tenue van Klupp sportswear als Klupp-held van de Week van Pim Blokland had ontvangen. Ik had hij mij bij het uitreiken helemaal niet gerealiseerd en opa had ook al niets tegen mij gezegd.” Blokland zelf reageerde als de nuvhterheid zelve. “De Klupp-held gaat om de Klupp-held en niet met de uitreiker. Het was leuk om bij Zestienhoven te zijn, en daar Andre Staffleu als trainer aan het werk te zien. Maar het gaat niet om Pim Blokland. Ik ben met een knipoog wel het enige jurylid van de Klupp-held van de Week, maar het gaat uiteindelijk om de winnaar van het complete tenue. En dat de winnaar de uitreiker niet kent is niet belangrijk. Het was leuk om na wat oude helden, een vrouw, nu ok een jonge held van de week te hebben. De nieuwe basis onder het vaderlandse amateurvoetbal.”

Glenn Batenburg verontschuldigt zich dat hij Pim Blokland niet herkende, maar hij noemt zichzelf ook nog maar pas een voetballiefhebber. “mijn opa heeft vroeger bij Groen-Witten en later Zestienhoven getraind. Mijn vader heeft niets met voetballen, zijn broer, mijn oom, wel en ik had er eigenlijk ook niets mee. Ik heb nooit zelf gespeeld. Maar de laatste vier jaar ga ik met mijn opa mee naar de club om daar in de kantine te helpen. Leuk en ik verdien er ook nog wat mee. En ja, ik ben daardoor ook een beetje voetballiefhebber geworden. Zestienhoven is een beetje mijn club. Ik vind het leuk om naar wedstrijden te kijken, maar toch vooral het eerste als ze thuis spelen. Verder ben ik vooral in de keuken bezig, waar ik zorg voor de tosti’s en de patat, want die zijn bij de club het meest populair.”

De student toerisme aan het Zadkine begreep er overigens niets van toen zijn opa hem dinsdag mee naar de club nam. Natuurlijk het eerste moest voor de Regio Rijnmond Cup tegen SVS spelen, maar hij werkt normaal gesproken nooit midweeks. “Ik vond het maar raar dat ik mee moest, maar met mijn opa is altijd gezellig, waardoor ik mijn vader mij heb laten brengen. Zo werkt het altijd op zaterdag ook. Mijn vader brengt mij naar opa en ik ga met opa naar Zestienhoven. Oma gaat nooit mee, die doet op zaterdag boodschappen en andere dingen. Maar opa wil op de club zijn. Dus als hij vraagt of ik kom, dan ga ik mee. Maar ja, een dinsdagavond doen we anders nooit. Ik was ook heel verbaasd om te horen dat ik door het bestuur van Zestienhoven was voorgedragen voor de titel van Klupp-held van de Week. En dat de prijs een compleet tenue van het merk Klupp was. Het ging allemaal snel en ik was erg verrast. Opa zat dus in het complot, dus die vond het allemaal extra prachtig wat er gebeurde. Ja, dat hij Pim Blokland niet kende, nemen we gewoon op de koop toe. Opa zit altijd op het Kasteel,” lacht de jonge Rotterdammer.

Het ontvangen tenue gaat hij niet wekelijks gebruiken, omdat hij niet bij een team speelt, maar hij gaat het wel gebruiken tijdens zijn stageperiode later dit jaar in Apeldoorn. “Dan zal ik het zeker dragen, want het is een mooie set. Zeker ook nu ik weet van wie ik het heb gekregen. Mijn vader vertelde dat Pim Blokland een grote meneer bij Feyenoord is. Leuk dat die helemaal voor mij naar Zestienhoven is gekomen.”

 

 

 

Lees meer over club: Zestienhoven
Lees meer over de spelers: