Klupp-held van de Week: Danny Kloosterziel (DRL)

Klupp-held van de Week: Danny Kloosterziel (DRL)

ROTTERDAM – De Klupp-held is iemand die door zijn vereniging is genomineerd vanwege zijn verdienste voor de vereniging. Iemand die in de schaduw feitelijk onvervangbaar is. De lijntrekker, schoonmaker, keukenhulp, barpersoneel, wasvrouw, materiaalman, vlagger, lid van de werkploeg of jeugdleider. Iemand die bereid is om zijn of haar tijd op te offeren in het belang van anderen. Iemand die nooit klaagt, niet om aandacht vraagt en bij nacht en ontij klaar staat. Iemand die het verdient om eens een schouderklopje te krijgen of door het Barendrechtse sportmerk Klupp sportswear in de schijnwerpers te worden gezet.

Hij is zes dagen van de week in de Leeuwenkuil te vinden. Danny Kloosterziel is met uitzondering van vrijdagavond altijd bij DRL. Hij speelde vroeger voor het reeds lang ter ziele gegane The Harvards, maar dat is zo lang geleden dat hij eigenlijk niet eens meer weet waarom hij daar is gestopt. “Inmiddels is DRL mijn club. Ik ben erbij gekomen, omdat mijn dochter lid werd van de club en ben er niet meer weg geweest. Mijn dochter speelt niet meer voor DRL, maar ik ben er blijven hangen. Ik doe er veel, omdat DRL mijn club is geworden. Ja, zo kan ik dat wel zeggen. Ik doe veel, bijna alles voor de jeugd. Ja, het liefst op de achtergrond, want ik ben geen man voor de schijnwerpers,” aldus de Rotterdamse jeugd coördinator.

Kloosterziel keek even vreemd op toen er op het complex opvallend wat mensen waren die er anders nooit zijn. Voor wie waren ze er? Voor hem? En waarom zat Pim Blokland aan tafel met de voorzitter? Het duurde even voordat de containermonteur zich realiseerde dat alle mensen en aandacht naar hem uitging. Kloosterziel was genomineerd voor de titel van Klupp-held van de Week en het enige jurylid van deze rubriek van de website www.regiorijnmondvoetbal.nl is Pim Blokland. “Ja, je kijkt wel vreemd op, als je merkt dat Pim Blokland voor jou naar de club is gekomen. Ik wilde het in eerste instantie niet geloven. Natuurlijk ken ik het fenomeen Klupp-held van de Week, maar je bent nooit bezig met het feit dat jij die prijs misschien kan krijgen. Laat staan dat je oog in oog komt met Pim Blokland die uitlegt dat hij deze prijs in het leven heeft geroepen, omdat vrijwilligers de basis vormen voor het amateurvoetbal. Dat is zeker waar, maar nog altijd geen reden om te denken dat je daarvoor door de grote man van Feyenoord wordt geëerd. Maar dat maakte de avond wel heel bijzonder. Ik ken Ruud Kooijmans van de Regio Rijnmond Cup en de andere mannen van de website www.regiorijnmondvoetbal.nl, maar Pim Blokland op de koffie krijgen is toch wel speciaal.”

Kloosterziel nam in aanwezigheid van veel andere vrijwilligers van De Rotterdamse Leeuw het speciale tenue van de Klupp-held van de Week in ontvangst om vervolgens met iedereen op de foto te gaan voor de muurschildering van DRL. “Ik, Klupp-held van de Week. Ja, voor mij hoeft al die poespas niet. Ik ben niet zo’n man van de voorgrond. Ik doe gewoon mijn werk voor de club en blij dat het zo goed gaat met DRL. Maar dat doe ik niet alleen, maar met heel veel andere mensen. Maar ja, als Pim Blokland voor je staat, zeg je natuurlijk niet dat je niet op die aandacht zit te wachten. Ik vond het heel bijzonder dat hij tijd had om voor mij en de club naar DRL te komen. Ja, dit tenue ga ik zeker ook met trots dragen. Even wachten op wat beter tenue, want ik doe wel veel voor de club, maar spelen doe ik al lang niet meer. Maar DRL is mijn club en blijft mijn club, zonder er zelf ooit voor te hebben gespeeld. Mijn dochter voetbalt ook niet meer en is geen lid meer van de vereniging, maar ik hoop er nog heel lang te kunnen blijven. Dank aan www.regiorijnmondvoetbal.nl voor deze prijs en Pim Blokland in het bijzonder. Ik woon op Rotterdam-Zuid, dus natuurlijk ben ik Feyenoord-fan. En ja als zo’n man dan op een vrije avond voor je staat, dan is dat wel bijzonder. En ja, ik geef toe. Al die poespas was leuk.”

 

Lees meer over club: DRL
Lees meer over de spelers: