Klupp-held van de Week: Chris Bijsterveld (Oud-Beijerland)

Klupp-held van de Week: Chris Bijsterveld (Oud-Beijerland)

ROTTERDAM – De Klupp-held is iemand die door zijn vereniging is genomineerd vanwege zijn verdienste voor de vereniging. Iemand die in de schaduw feitelijk onvervangbaar is. De lijntrekker, schoonmaker, keukenhulp, barpersoneel, wasvrouw, materiaalman, vlagger, lid van de werkploeg of jeugdleider. Iemand die bereid is om zijn of haar tijd op te offeren in het belang van anderen. Iemand die nooit klaagt, niet om aandacht vraagt en bij nacht en ontij klaar staat. Iemand die het verdient om eens een schouderklopje te krijgen of door het Barendrechtse sportmerk Klupp sportswear in de schijnwerpers te worden gezet.

Pim Blokland verontschuldigde zich op de rand van 2017. “Een week overgeslagen,” als enig jurylid van deze rubriek kan ik dat natuurlijk niet maken, maar de agenda was werkelijk overvol. Recepties, Kerstdiners, Feyenoord in Europa League en nog een paar zaken. Nieuwe contracten afsluiten met clubs die volgend seizoen in Klupp gaan spelen, lunch met de Helden van Rotterdamse Sporticonen en een wijn en kaasavond bij Rijsoord. Ik was geen avond thuis. Ik weet wel, dan hoef ik thuis ook niet te stofzuigen, maar de agenda liep over. Ja, dus ik kon vorige week echt geen vrijwilliger in de regio Rijnmond huldigen voor zijn tomeloze inzet voor zijn of haar vereniging. Maar uit het oog is niet uit het hart, dus nog vlak voor de Kerst nog even langs iemand die het verdient om een Klupp-outift te krijgen,” aldus de voorzitter van de Vrienden van Feyenoord en bestuurslid van de stichting Rotterdamse Sporticonen.

In Oud-Beijerland is Chris Bijsterveld naar het complex van de vierdeklasser gelokt met de mededeling dat er moest worden vergaderd. “Ik werd voorgesteld aan Pim Blokland, maar ik had die beste man nog nooit ontmoet. Ja, ik weet wel Pim Blokland van Feyenoord, maar wie verwacht er nou dat die man vlak voor de Kerst naar OSV rijdt en daar in de kantine staat. Ik herkende hem helemaal niet, laat staan verwacht. En dan hoor je ook nog eens dat hij helemaal naar Oud-Beijerland is gekomen voor mij. Omdat ik door het bestuur van de club ben voorgedragen als Klupp-held van de Week. Ik wist even niet goed wat ik moest zeggen toen ik werd voorgesteld aan Blokland. Je denkt in eerste instantie nog aan een grap. Maar ja, toen ik dat tenue kreeg begreep ik wel dat er niet zou worden vergaderd. Ik Klupp-held van de Week, ja mooi. Zeker, omdat Pim Blokland erbij was. Man ik ben een echte Feyenoorder, dus ik ga de foto waar ik samen met hem op sta ook zeker op mijn werk laten zien. Daar zitten nog meer Feyenoorders, die geloven mij anders niet. Ja, thuis het tenue ook laten zien aan mijn vrouw, maar die was niet verrast, want ze zat ook al in het complot. Ik was zo’n beetje de enige die nergens vanaf wist.”

Bijsterveld, vader van vier zoons, is een geboren en getogen Oud-Beijerland en zet zich al elf jaar in voor de club. “Achter de bar, in de keuken en alles wat er moet gebeuren. Ik ben door mijn vrouw meer betrokken geraakt bij de club. Tot vorig jaar heb ik in het tweede team van de zondagafdeling van de club. Maar dat is ontbonden door de problemen met het wel of niet door gaan van het kunstgrasveld. Dus ben nu speler in ruste. Maar ik blijf mij inzetten voor de club. OSV is een gezellige vereniging, ik hoor er een beetje bij. Het is een deel van mijn leven en het is mooi dat mensen dat zien en waarderen. Klupp-held van de Week word je niet elke week en dan een compleet blauw-wit tenue ontvangen van Pim Blokland nog veel minder vaak. Nee, dit was een mooi cadeau zo vlak voor de Kerst. Mijn broer heeft in 1975 in het eerste gekeept, dus die zal nog wel opkijken. Ik vond het echt super gaaf. Mensen als Pim Blokland staan in de krant of je ziet hem op televisie, maar nooit voor je. Man, wat een verrassing.”

Lees meer over club: Oud-Beijerland