Klupp-held van de Week: Cees van Woerkom (DFC)

Klupp-held van de Week: Cees van Woerkom (DFC)

ROTTERDAM – De Klupp-held is iemand die door zijn vereniging is genomineerd vanwege zijn verdienste voor de vereniging. Iemand die in de schaduw feitelijk onvervangbaar. De lijntrekker, schoonmaker, keukenhulp, barpersoneel, wasvrouw, materiaalman, vlagger, lid van de werkploeg of jeugdleider. Iemand die bereid is om zijn of haar tijd op te offeren in het belang van anderen. Iemand die nooit klaagt, niet om aandacht vraagt en er bij weer en ontij staat. Iemand die het verdient om eens een schouderklopje te krijgen of door het Barendrechtse sportmerk Klupp sportwear in de schijnwerpers te worden gezet. De Klupp-held van deze Week is DFC’er Cees van Woerkom.

Cees van Woerkom maakt in het kamertje van DFC-trainer Danny Slegers op de eerste etage van het complex aan de Krommedijk een rekensommetje. “Mijn zoon is 28 en op zijn zesde bij deze vereniging begonnen, dus ik loop hier nu 22 jaar rond. Ja, als voetbalvader binnen gekomen en nooit meer weg gegaan. Tegenwoordig ben ik een soort van teammanager. Geen elftalleider die ook in de dug-out zit, maar iemand die na afloop van de wedstrijd eten en drinken voor de jongens van de selectie regelt. Een regelaar dus. Mits daar sponsoren voor zijn, want ook bij DFC moet op de kleintjes worden gelet.” Het had overigens weinig gescheeld of de Dordtse Footbal Club had na 135 jaar opgehouden te bestaan. Maar toen de nood het hoogste was stond mensen als Ad Heijsman op om de ondergang te voorkomen. De vierdeklasser heeft weer een bestuur en zelfs een nieuw jeugdbestuur. Er gloort weer hoop aan de horizon nu ook mensen als Danny Slegers de club als trainer terug naar het oude niveau (tweede klasse) willen brengen.

“Ja,” beaamt Van Woerkom, “je merkt dat mensen er weer in geloven. Natuurlijk moeten we sportief weer helemaal opnieuw beginnen, maar buiten de lijnen is er weer de bereidwilligheid om iets voor de vereniging te doen. Zaterdag was er een vrouw die spontaan aanbod om in de keuken te komen helpen. Dat is lang geleden dat ik dat soort geluiden hier heb gehoord. DFC zat in de hoek waar de klappen vielen en was dicht bij een knock-out. Maar gelukkig is het zover niet gekomen. We leven nog en zijn vast van plan om de 150 jaar nog te gaan halen. Maar 136 halen we in ieder geval zeker en daar heeft het even niet naar uit gezien.” Zijn zoon speelt inmiddels met vrienden in een lager elftal bij DFC en van zijn eigen voetbalcarrière bleef niet veel over toen hij in dienst zijn enkelbanden scheurde. “Ik speel voor SC Emma, maar het was gelijk over. Mijn zoon heeft na tien jaar DFC vorig seizoen bij Wieldrecht gespeeld, maar is daar geblesseerd geraakt aan zijn lies. Hij kan nog wel mee met het eerste, maar hij wil in verband met zijn werk geen onnodige risico’s nemen. Hij heeft een drukke baan speelt daarom hier in het vijfde met veel van zijn vrienden.”

Geboren en getogen Dordtenaar Van Woerkom noemt DFC zijn ideale uitlaatklep. “Mij krijgen ze Dordrecht niet uit, maar ik ben niet eenkennig als het om het voetballen gaat. Ik kom op zondag vaak ook bij EBOH. Daar hebben we Gerrit de Keizer vorige week nog groots de laatste eer bewezen. Ik kijk ook wel eens bij een andere vereniging, want ik houd van voetbal. Ik ben jaren trainer van de elftallen van mijn zoon geweest. Mooi jaren waar ik met plezier aan terug kan denken. Die tijd komt misschien niet meer terug, maar gelukkig is DFC uit het dal van vorig seizoen gekropen. Daarom snap ik eigenlijk ook niet waarom ik de Klupp-held van deze week ben. Begrijp mij niet verkeerd, ik vind het hartstikke leuk, maar er wordt door veel mensen goed werk verricht bij DFC dan alleen Cees van Woerkom. Ik weet niet wie mij genomineerd heeft, maar die heeft het goed met mij voor. Een prachtige tenue trouwens van Klupp. Staat goed en wit kleedt mij af. Lekker stofje en mooi. Het staat mij goed, dus ik vind het leuk om in de prijzen te vallen. Klupp-held van de Week. Laten ze het thuis maar niet horen,” lacht Van Woerkom.

Ook een Klupp-held van de Week nomineren? Stuur een mail naar redactie@regiorijnmondvoetbal.nl

 

 

 

Lees meer over club: DFC
Lees meer over de spelers: