Klupp-held van de Week: Casper den Drijver (BVCB)

Klupp-held van de Week: Casper den Drijver (BVCB)

ROTTERDAM – De Klupp-held is iemand die door zijn vereniging is genomineerd vanwege zijn verdienste voor de vereniging. Iemand die in de schaduw feitelijk onvervangbaar is. De lijntrekker, schoonmaker, keukenhulp, barpersoneel, wasvrouw, materiaalman, vlagger, lid van de werkploeg of jeugdleider. Iemand die bereid is om zijn of haar tijd op te offeren in het belang van anderen. Iemand die nooit klaagt, niet om aandacht vraagt en bij nacht en ontij klaar staat. Iemand die het verdient om eens een schouderklopje te krijgen of door het Barendrechtse sportmerk Klupp sportswear in de schijnwerpers te worden gezet.

Vlak voordat hij met Feyenoord naar de Europa Leaguewedstrijd in Odessa afreisde, vond Pim Blokland nog de tijd om de Klupp-held van deze week in Bergschenhoek te huldigen. Het enige jurylid van de rubriek van www.regiorijnmondvoetbal.nl heeft het druk, maar kon laat op de avond toch nog even een gaatje in de agenda vinden om de bekende hamburgerkoning van BVCB te eren. “Ik heb begrepen dat de tweedeklasser inmiddels beroemd is om haar barbecue en de man die daar achter staat. Op een reguliere zaterdag gaan er op het complex van de club van Melvin Boel aan het einde van de dag als het houtskool aan gaat zeker tweehonderd burgers door. Dat is een substantiële bijdrage aan de inkomsten in het weekeinde van de club. Dat zijn toch de zaken die bij een club het verschil maken, zonder dat daar vaak de schijnwerpers op staan. De trouwe vrijwilligers die alles wat ze doen in het belang van de vereniging. Heel goed en heel knap. Niet een hamburgeractie, maar iedere zaterdag achter de barbecue. Erg knap.”

“Maar het was even passen en meten want ik heb het zo druk als een klein baasje,” aldus Blokland. “Voordat ik naar BVCB afreisde, moest ik even naar Hockeyclub Rotterdam voor de Fatima Moreira de Melo Cup van Rotterdamse Sporticonen. Dat gaat sinds de lancering erg goed. Iedereen reageert enthousiast en positief. Maar opgeteld bij Feyenoord, Pole Soccer en Klupp Sportswear ben ik nu wel zo vaak van huis dat mevrouw Blokland af en toe vraag of ik niet gewoon mijn bedrijven niet weer kan beginnen. Toen zag ze mij vaker dan nu. Maar het gaat gelukkig goed, dus geen moment met tegenzin,” aldus Blokland. Op het complex van BVCB overhandigt hij het blauwe Klupp-tenue aan Casper den Drijver die door het bestuur is genomineerd en naar het complex van de blauw-witten is gelokt. “Mijn zoon traint, dus ik dacht dat het over het trainingskamp van de selectie in januari naar Fuengirola ging. Toen ik Pim Blokland zag begreep ik dat het om de Klupp-held van de Week ging. Leuk. Nog niet eens zo zeer vanwege dat mooie tenue, maar wel vanwege het feit mensen je waarderen en dat op deze manier laten blijken.”

Den Drijver is 47 jaar en speelde in zijn jeugdjaren bij VCS in Voorburg. In 2002 verhuisde het gezin naar Bergschenhoek waar zijn zoon in 2006 lid werd van de mini-pupillen. Inmiddels is het hele gezin, inclusief zijn vrouw en dochter actief binnen de club in Bergschenhoek. Zijn vrouw is op de achtergrond actief in de communicatie, zijn dochter is vrijwilliger en zoonlief speelt inmiddels voor de D-jeugd. “Als je iets doet voor een vereniging dan doe je dat op gevoel. Je vergelijkt niet of meet dat af aan het werk van anderen. Je zet je in voor de club en niet met het idee dat je daarvoor wordt beloond. Dat is niet de intentie. maar als je door het bestuur wordt ontvangen en je ziet Pim Blokland daar met een tas van Klupp sportswear ziet zitten, dan voel je je wel gewaardeerd,” aldus de account-manager van Good Morning. “Natuurlijk weet ik wel wie Pim Blokland is, maar ik heb hem nog nooit gesproken. Dat hij dan naar de club komt, omdat hij vrijwilligers in het amateurvoetbal belangrijk vindt, dan is de titel van Klupp-held van de Week zeker een vorm van waardering als blijkt dat het bestuur van BVCB je daarvoor hebt aangemeld.”

De inwoner van Bergschenhoek geeft overigens wel toe een soort van flabbergasted te zijn geweest. “De grote man achter Feyenoord spreek je niet elke dag, elke week of elke maand. Wat een prettig mens, drinkt gewoon een biertje met je en praat over Feyenoord zonder ingewikkeld te doen. Heerlijk om met zo’n man even over Feyenoord, voetbal en BVCB te praten. Alsof hij hier bijna wekelijks komt. Dan is het extra leuk om eens met zo’n iemand kennis te maken als hij voor jou als Klupp-held voelt. Nogmaals, ik voel mij geen held, maar met deze titel wel gewaardeerd. Dat ervaar ik door deze actie door het bestuur van BVCB. Een hele sympathieke actie en dank aan Pim Blokland voor de tijd en moeite. Het tenue van Klupp sportswear zal met trots worden gedragen, maar dan is het wel genoeg. Ik zet mij in voor de club, bak hamburgers voor BVCB en draag op die manier bij aan de club. Dat is het belangrijkste. Vrijwilligers cijferen zichzelf weg. En dat blijf ik graag doen.”

 

 

Lees meer over club: BVCB