Klupp-held van de Week: Andre Kieffer (Bernisse)

Klupp-held van de Week: Andre Kieffer (Bernisse)

ROTTERDAM – De Klupp-held is iemand die door zijn vereniging is genomineerd vanwege zijn verdienste voor de vereniging. Iemand die in de schaduw feitelijk onvervangbaar is. De lijntrekker, schoonmaker, keukenhulp, barpersoneel, wasvrouw, materiaalman, vlagger, lid van de werkploeg of jeugdleider. Iemand die bereid is om zijn of haar tijd op te offeren in het belang van anderen. Iemand die nooit klaagt, niet om aandacht vraagt en bij nacht en ontij klaar staat. Iemand die het verdient om eens een schouderklopje te krijgen of door het Barendrechtse sportmerk Klupp sportswear in de schijnwerpers te worden gezet.

Andre Kieffer ziet bij binnenkomst in de kantine van Bernisse Pim Blokland wel zitten. Niet alledaags, maar nog geen aanleiding om te denken dat hij voor de vrijwilliger van de derdeklasser van trainer Ronard Venekamp komt. Zeker niet als hij naast de voorzitter zit van de club die met ingang van het nieuwe seizoen met buurman PFC op gaat in GHVV’13. “Ja, dan is het toch wel vreemd als ze je roepen om er even bij te komen zitten, omdat Pim Blokland voor jou blijkt te zijn gekomen. Ja, dat is natuurlijk heel erg tof. Ik ken de rubriek Klupp-held van de Week van www.regiorijnmondvoetbal.nl natuurlijk wel, maar je staat er niet bij stil. Ik Klupp-held van de Week, echt super. Ik ben er echt trots op. Dat klinkt misschien raar, maar het is prachtig om gewaardeerd te worden voor het werk dat je doet. En laat ik direct duidelijk zijn, dit shirt is groot, maar niet groot genoeg voor zes mensen. Maar deze titel van Klupp-held van de Week is eigenlijk voor de groep van zes mensen van de onderhoudsploeg waar ik er een van ben. Ik vind het tenue en de titel prachtig, maar die andere vijf verdienen ook de arm die ik nu krijg.”

De onderhoudsploeg van Bernisse bestaat uit vier gepensioneerden en twee mensen die in de continue denken. “Ik ben een van die twee. Ik ben machinist bij DB/Schenker. Als ik daar niet werk, ben ik bij Bernisse met de andere mannen. We doen alles wat nodig om het er hier buiten het veld goed uit te laten zien. Deze week hebben we weer alle reclameborden schoon gespoten. Wel zo netjes naar de sponsoren van de club. Zo hoort het. Verder doen we hier alle voorkomende zaken en hebben we als onderhoudsploeg veel plezier. Dat is belangrijk om dit werk allemaal te doen. We werken met z’n allen hard en hebben met z’n allen veel plezier. Maar nog even los van de titel van Klupp-held van de Week, we worden binnen de vereniging zeker ook gewaardeerd. Compleet met het bestuur draait Bernisse op een man of vijftien. Die houden de club draaiende en hebben daar veel lol in. Dat is het eigenlijk, we doen het met z’n alleen en hebben er gewoon lol in.”

Pim Blokland knikt tevreden en reikt het zwarte tenue uit aan Kieffer. “Plezier is de basis van het verenigingsleven. Hier hebben mensen een gevoel bij de club en dat dragen ze met zich mee. Andere leden profiteren dat harde werk. Ik ben blij dat wij als Klupp Sportswear daar af en te aan blijk van waardering aan toe kunnen voegen. Dat Kieffer het tenue gelijk wil delen met de mannen van de onderhoudsploeg is een prachtig gebaar. We hebben alleen nog geen 12XL, zodat iedereen in een tenue past.” De Klupp-held van de Week lacht tevreden. Het feit dat zijn Bernisse na de zomer op gaat in GHVV’13 is geen reden om de werkzaamheden te stoppen. “Ben je gek, ik heb zelf bij PFC gespeeld tot ik zestien jaar was. Ik ben door mijn beide zoons bij Bernisse terecht gekomen. Bij de jeugd spelen we al onder GHVV’13, dus dat komt met de senioren ook wel goed. Zo lang we geen nieuwe complex hebben, spelen en trainen we afzonderlijk bij PFC en Bernisse. Dat heeft de samenwerking bij de jeugd overigens vlekkeloos laten verlopen. Zo gaat het volgens mij ook wel bij de senioren. We gaan op zaterdag spelen met GHVV’13, dus het is zaak dat we er met Bernisse in blijven. We debuteren met de selectie van Ronard Venenkamp (foto rechts) in de derde klasse en dat valt niet mee, maar het zou voor GHVV’13 prachtig zijn als we als fusieclub met de senioren niet in de vierde maar derde klasse kunnen beginnen. Ik ben hier op trainingsavonden en tijdens wedstrijden vaak genoeg om te zien dat er alles aan wordt gedaan. Nogmaals bij Bernisse doen we het met z’n allen. Binnen en buiten de lijnen.”

 

Lees meer over club: Bernisse
Lees meer over de spelers: