Klupp-held van de Week: Fabio Leenen WCR (zon)

Klupp-held van de Week: Fabio Leenen WCR (zon)

ROTTERDAM – De Klupp-held is iemand die door zijn vereniging is genomineerd vanwege zijn verdienste voor de vereniging. Iemand die in de schaduw feitelijk onvervangbaar is. De lijntrekker, schoonmaker, keukenhulp, barpersoneel, wasvrouw, materiaalman, vlagger, lid van de werkploeg of jeugdleider. Iemand die bereid is om zijn of haar tijd op te offeren in het belang van anderen. Iemand die nooit klaagt, niet om aandacht vraagt en bij nacht en ontij klaar staat. Iemand die het verdient om eens een schouderklopje te krijgen of door het Barendrechtse sportmerk Klupp sportswear in de schijnwerpers te worden gezet.

Fabio Leenen was op maandagavond nog even gebeld met de vraag wat toch zijn kledingmaat was. “Raar telefoontje, want waarom zou iemand van het bestuur het willen weten. Ik heb er verder geen acht meer op geslagen en heb ook niet gevraagd waarom. Maar toen ik Pim Blokland plotseling in de kantine van WCR zag staan na afloop van de training begreep ik dat dat wel eens met die vraag over de kledingmaat te maken had.” De 27-jarige inwoner uit de selectie van trainer Henri van Zeist keek volgens eigen zeggen wel even op. Om te beginnen over het bezoek van de voorzitter van de Vrienden van Feyenoord, maar tevens dat hij was voorgedragen door de Rhoon club voor de titel van Klup-held van de Week. “Man, ik een Klupp-held. Ik kan zo twee andere mensen bedenken bij deze vereniging die deze titel minstens zo veel verdienen als ikzelf. Dus ja, ik vroeg mijzelf om te beginnen af, waaraan ik het heb verdiend. Maar goed, als je een prijs krijgt moet je daar blij mee zijn. Dat ben ik ook, maar ik had hem bijvoorbeeld graag gedeeld met Machiel van der Heijden, met wie ik ik bij WCR groot ben geworden. Maar ik wil niet klagen, ik ben blij met dit Klupp-tenue van Pim Blokland en de titel van Klupp-held van de Week. Zo vaak ben ik geen held.”

Leenen, werkzaam bij Base in Zwijndrecht, lacht om de status. Vervolgens geeft hij grif toe een echte WCR-man te zijn, maar geen Feyenoorder. “Ik ben geen diehard voetbalfan, maar mijn voorkeur gaat niet uit naar Feyenoord. Dan ben ik toch meer een fan van PSV. Maar ik zal net als iedere voetballiefhebber respect hebben voor wat deze man voor Feyenoord heeft gedaan. De Klupp-held van de Week krijgt respect, maar de man die de titel komt brengen, verdient minstens zo veel respect. Het is natuurlijk niet niks om Feyenoord te redden. Alle lof,” aldus Leenders. Die speelt al vanaf zijn vijfde jaar bij WCR en heeft nooit de drang gevoel om de club van sportpark Omloop te verlaten. Niet toen SHO interesse had, of PFC er over dacht om hem in te lijven. “Ik speel voor mijn plezier en WCR is mijn club. Daar ben ik graag samen met mijn vrienden, dus ik heb geen behoefte om het ons-kent-ons karakter van deze club te verlaten. Bij een andere vereniging ga je dat op den duur misschien ook ervaren, maar waarom zou ik het risico nemen als ik dat bij WCR al heb. Al 22 jaar. Het is mijn club en blijft mij club. Ik weet niet beter dan geel en blauw en ik hoef niet beter dan geel en blauw. Ik voetbal voor mijn plezier en dat vind ik bij mij thuis om de hoek bij deze club.”

Zelfs de vriendin van de 27-jarige inwoner uit Rhoon kan daar niets aan veranderen. “Ze heeft niet zo veel met voetbal en komt uit Utrecht, dus kent geen sentiment. Ze doet aan fitness en jogt. Maar ze snapt wel wat WCR voor mij betekent en laat mij daar vrij in. Alleen toen ik mijn 300-ste wedstrijd in het eerste speelde, is ze komen kijken. WCR is mijn club en voetballen mijn hobby. Dat laat ze zo en dat vind ik prima. Net als de status van Klupp-held van de Week. Alles bij elkaar natuurlijk ook prima. Leuk van het bestuur van de vereniging, leuk van www.regiorijnmondvoetbal.nl en vooral leuk van Pim Blokland.”

 

Lees meer over club: WCR