Kantinetest: vvKethelSpaland: 7.2

Kantinetest: vvKethelSpaland: 7.2

SCHIEDAM – De kantinetest is bezig aan het tweede seizen. Met Le Credit Sportif, het bedrijf dat het geld met een kassasysteem in de clubgebouwen overbodig maakt, wederom als de schatbewaarder van de test. In het eerste seizoen van de beoordeling van kantine dwars door het hele Rijnmond-gebied zegevierde ZBVH. De kantine van de club uit Zuid-Beijerland werd beloond met een 7.6. ZBVH ontvang als winnaar twee kassamoduels van Le Credit Sportif plus honderd extra ledenpassen, ter waarde van 3000 euro. Het prijzenpakket wordt voor het seizoen 2014-2015 is door Le Credit Sportif verder uitgebreid. Er zullen weer elke week kantine’s worden beoordeeld en aan het einde van het seizoen een winnaar bekend worden gekroond.

In de vierde kantinetest van dit seizoen van het seizoen 2014-2015 is er aandacht voor vvKethelSpaland uit Schiedam. De club is een fusie van de buren VVK en Spaland. Tot twee seizoenen op een accommodatie met twee verschillende kantine. Sinds de samenvoeging is de tussenmuur in de kantine verwijderd en heeft de vereniging een grote ruimte. Maar vvKethelSpaland hinkt op twee gedachten. Het zit nog anderhalf seizoen op de huidige locatie voordat het verhuist naar de nieuwe locatie bovenop de verlengde A4. Daar gaat vvKethelSpaland samen met een Schiedamse handbal en korfbalclub. Daar gaan de drie clubs een accommodatie delen met elk een eigen kantine.

Dus de vraag is bij het bestuur, wat te doen met de huidige opstallen tot aan de verhuizing naar een complex met vier kunstgrasvelden op het dak en een hoofdveld op de begane grond. “Het wordt prachtig,” aldus voorzitter Pim Koning. Diens bouwcommissie treft momenteel al alle voorbereidingen voor de verhuizing van de club met een zaterdag- en zondagafdeling met 825 leden. “We moeten op de nieuwe locatie door groeien naar rond de 1100 leden. Tot die tijd maken we er op deze prachtige locatie het beste van. De grond is inmiddels verkocht en volgens plannen komt er woningbouw. Maar dat was ook de bedoeling op de oude locatie van VVK en daar is nog steeds niets meer gebeurd. Maar goed, we gaan verhuizen, dus zo min mogelijk kosten  maken als dat niet nodig is. De kantine groot en gezellig. Natuurlijk zouden we er dingen aan willen opknappen, maar goed beschouwd is dat zonde van het geld. Als we over anderhalf jaar weer mee mogen doen aan de test komen we er misschien beter uit. Aan de andere kant, de gezelligheid van een kantine kan je niet kopen. Die wordt dor de mensen gemaakt en daar scoren we bij deze club hoog mee.”

Club vvKethelSpaland
Plaats Schiedam
Evenement vvKethelSpaland (za) – Leonidas  2-2
Staat Groot, met traditionele bruine meubilair en loungeset van steigerhout
Sfeer Kantine ruim en heel druk. Zou een restyling kunnen gebruiken
Onderhoud Netjes = 7.0
Standenbord Twee vintage standenborden voor de zaterdag en zondag
Meubilair Oude bruin overheerst: 7.0
Toiletten Schoon = 7.0
Extra Eigen kledingvitrine. Twee tafelvoetbal bij afzonderlijk snackloket
Le Credit Sportif  Nee. Alleen cash betalen. Geen bonuspunt
Prijzen: Op prijzenbord aan bar
Koffie €1,00
Bier Tap €1,60  Dommelsch en Hertog Jan. Geen alcohol voor 12.00 uur.
AA Drink €1,60  
Patat met €1,40  = 7.3
  Eindoordeel: 7.2Stand

Zestienhoven  7.4

Dilettant  7.3

vvKethelSpaland  7.2

Nieuwerkerk 7.1